Ramascanu, liderul PNL Petrila, s-a ”autosanctionat”

Fostul viceprimar al Petrilei si presedinte PNL, Constatin Ramascanu, a declinat postul de consilier local considerand ca nu este fair-play sa i se ofere totul in conditiile in care a pierdut alegerile.

La sedinta de constituire a Consiliului Local Petrila, totul s-a desfasurat asa cum era de prevazut. Adica viceprimarul propus de PSD, Vasilica Jurca, a fost votat in unanimitate de consilierii nou alesi.

Surpriza a fost retragerea fostului viceprimar, Constantin Ramascanu, din functia de consilier local, obtinuta cu 1568 de voturi obtinute din partea celor care il doreau primar, plus voturile date de petrileni listei PNL, cu echipa aferenta. De ce a facut Ramascanu acest gest, in conditiile in care a investit munca si bani in campania electorala? Acesta crede ca nu i se cuvine postul in conditiile in care a pierdut alegerile in urma unei campanii care nu a capacitat atentia locuitorilor Petrilei, desi echipa sa a muncit cu adevarat. Costantin Ramascanu considera gestul sau ca o ”autosactiune” de bun simt pentru ca, spune acesta, i s-a dat totul – candidatura la functia de primar, presedentia organizatiei PNL – si nu este firesc sa pastreze mandatul de consilier. Mai mult, Ramascanu a precizat ca alti colegi de-ai sai trebuie sa se ocupe de problemele urbei in Consiliul Local, in timp ce in cadrul organizatiei PNL trebuie sa inceapa munca adevarata, sa demonstreze ca a invatat din greseli.

”Nu mi se pare corect sa iau totul, sa candidez la toate, presedinte de partid, la functia de primar si sa iau si postul de consilier. In 2008, chiar eu ii spuneam lui Gheorghita Iorga ca nu este cinstit sa fie peste tot, sa ia totul si in acest sens sunt consecvent. Am aceeasi credinta. Oamenii au ales, si faptul ca suntem la acelasi nivel cu un partid TV,

PP-DD, este o mare dezamagire pentru mine care reprezint un partid cu traditie. Este o greseala de campanie daca nu am putut sa ne apropiem de aceasta categorie de alegatori. Ca urmare, am stabilit sa muncim: colegii – in Consiliul Local, iar noi sa ne consolidam, ca patru ani trec repede. Cand castigi poti avea anumite pretentii, sa-ti pui oamenii in valoare. Sigur ca sunt multi colegi care si-au pus sperante in aceste alegeri si acum sunt dezamagiti. Cine nu are disponibilitatea de a munci pentru a ridica organizatia in urmatorii ani, ne putem si desparti. Aceste lucruri se intampla de obicei dupa alegeri. Cat ma priveste, nu pot sa stau blocat in Consiliul Local in aceste conditii. Da, sunt exigent cu mine in primul rand si apoi cu ceilalti” – a declarat Constatin Ramascanu, motivandu-si astfel gestul de renuntare la orice functie publica. Acesta a precizat ca nu va ocupa nici un post/functie in nici o institutie locala.

Presedintele PNL Petrila si fost viceprimar considera ca aliantele facute in multe consilii locale vor crea probleme pe viitor.

”S-au creat aliante ciudate in consilii si lucrurile nu vor merge pe viitor. Este parerea mea. Oamenii nu au observat asta datorita febrei alegerilor, a concediilor, a caniculei, dar dupa ce se vor mai racori sunt convins ca vor sesiza ca situatiile din consiile locale nu sunt deloc fericite” – a precizat Ramascanu.

PNL Petrila ii are consilieri pe Daniela Visanescu, Doinita Balanescu, iar in locul lui Constantin Ramascanu va intra in CL, urmatorul de pe lista, respectiv Zoltan Benke.

Ileana Firtulescu

2 comentarii la „Ramascanu, liderul PNL Petrila, s-a ”autosanctionat”

  • 3 iulie 2012 la 07:56
    Permalink

    PNL Petrila nu a fost la acelasi nivel cu PP-DD,ci intreg PNL nu a ajuns la nivelul unuie singur om,..Matei Ilie candidatul PP-DD, Oamenii nu au votat PP-DD au votat Matei Ilie!!! asa ca deocamdata nici macar intreg PNL nu a ajuns la nivelul domnului Matei!

  • 3 iulie 2012 la 17:31
    Permalink

    psd(bobar+jurca)+Usp(paducel)+ppdd(matei) alianta din cl Oare la petrila nu functioneaza USL?

Comentariile sunt închise.