„Punguța cu două cărți”, provocare pentru profesori și bibliotecari

Bibliotecarii, profesorii, sau oricare om care are contact cu comunitățile de copii sunt invitați să ia parte la o nouă etapă a proiectului dezvoltat de Ovidiu Ro.

Este încă o idee de a atrage copiii spre lectură, dar și de a-i familiariza de mici cu cărâile și, cei implicați pot cere astfel de punguțe pentru micuții din mediile defavorizate.
Asociația OvidiuRo, care atrage copiii în grădinițe, cu stimulente financiare, a lansat acum cea de-a treia ediție a proiectului „Punguța cu două cărți”, care încurajează
lectura începând de la naștere. La această ediție, 20.000 de Punguțe vor ajunge la copii din medii defavorizate, obiectivul fiind ca și aceștia să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste foarte mici.
La fel ca în edițiile precedente, proiectul urmează să fie implementat la nivel național în cele mai sărace comunități rurale și urbane, acolo unde ambasadori ai lecturii își doresc să susțină
proiectul pe bază de voluntariat. Pentru acest proiect, sunteți invitați, alături de profesori, biblio­tecari, asistenți sociali, asistenți medicali comunitari etc., să deviniți ambasadori ai lecturii pentru copiii de 0-3 ani din familii defavorizate.
Misiunea OvidiuRo este ca fiecare copil să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății românești.
Proiectul a fost lansat la începutul acestei săptămâni, așa că, dacă sunteți interesați, puteți deveni ambasadori ai lecturii pentru cei mici.
Diana Mitrache