Protocol pentru CEH. Nimic despre conducerea Complexului

Minerii aflati în greva foamei, dar si alti sindicalisti si conducerea Complexului Energetic Hunedoara, reprezentatã prin Mihael Melczer, director general si Petre Nica, director general adjunct, au încheiat un protocol cu reprezentantul Consiliului de administratie, Bogdan Stãnescu, dupã 6 ore de negocieri si în cea de a 6-a zi de greva foamei.

Bogdan Stãnescu a acceptat dialogul cu minerii care au protestat pentru 5 puncte de revendicãri, cel mai important fiind cel în care se cerea aprovizionarea cu cele necesare pentru activitatea din subteran. Potrivit protocolului încheiat luni seara, productia din zilele de 4, 5 si 6 ianuarie de la mina Lupeni va fi recuperatã, dupã ce minerii au întrerupt activitatea spontan, ca sã îsi cearã drepturile. Tot în protocol se aratã cã Întreruperea Temporarã a Activitãtii, acea ITA de care s-a vorbit ca mãsurã de redresare economicã va fi rediscutatã, mai ales cã vremea geroasã impune mai mult cãrbune.

2-1

Un alt punct de pe lista de revendicãri era dat de renuntarea la transferul personalului de la Preparatia Coroiesti la mina Lupeni, minã ce se va închide, însã, în urma protocolului semnat luni, angajatii de aici au primit o razã de sperantã. Cei mai multi nu sunt încã la vârsta de pensionare, asa cum a spus liderul lor Dorin Vezure, care a stat 6 zile în greva foamei, iar acum au primit asigurãri cã, si dacã mina Lupeni se va închide, „se agreazã chiar încheierea unui protocol care sã prevadã ca în situatia în care EM Lonea si EM Lupeni nu vor mai intra pe rpogram de închidere, salariatii se vor reîncadra la Prest Serv”.

Nu s-a spus nimic despre demisia, ori demiterea conducerii CEH, acesta fiind un alt punct al protestelor de la CEH. Evaziv, în protocolul încheiat luni seara, se aratã cã „reprezentantii organizatiilor sindicale au solicitat demisia sau demiterea conducerii CEH, din cauza ineficientei manageriale, fundamentate pe rezultatele din ultima perioadã de timp si din cauza nerespectãrii CCM, care a fost semnat si asumat, atât de conducere, cât si de sindicate. Din cadrul conducerii CEH, domnul director general adjunct Petre Nica  si-a asumat acest CCM din postura de semnatar din partea sindicatelor”. Nu se precizeazã, însã, dacã va fi demis, ori nu, sau dacã îsi va da demisia.

Diana Mitrache

7 comentarii la „Protocol pentru CEH. Nimic despre conducerea Complexului

 • 10 ianuarie 2017 la 19:31
  Permalink

  REVENDICARI . 1. Sa se faca investiti la EM Livezeni , EM Vulcan si cei 4% cat a mai ramas de investit la Termocentrala Paroseni . 2 . Sa se schimbe tevile de TERMOFICARE de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a deveni rentabila TERMOFICAREA in valea jiului .

 • 10 ianuarie 2017 la 21:06
  Permalink

  Pentru „Minerii vaii jiului” : Tevile o sa se schimbe, momentan nu dispun de ele dar o sa faca rost cand o sa le scoata din capul tau de nerod! Comenteaza ma netotule la subiect, nu bate campii in toate comentariile cu bazaconiile tale.

 • 10 ianuarie 2017 la 22:37
  Permalink

  Protocolul acesta nu are valoare juridica. Este NUL. Nu creeaza obligatii din nici o parte. Bai papagalilor din sindicate, mai incetati cu minciunile si manipularile voastre. Nu mai prostiti lumea cu aceste tampenii ca nu va crede nimeni. Ati semnat o gramada de protocoale pe parcursul timpului si ce a facut ministerul si administratiile cu ele ? Nici macar nu sau sters la fund cu ele. Nu mai prostiti lumea cu protocoale si rahaturi . Voi urmariti numai interesele voastre adica inscaunarea lu Branzan si Chiuzan la conducerea ceh, adica tot oamenii lu Jujan si Nica si mentinerea voastra pe posturi de inspectori sociali cu salarii mari. Daca sunteti curajosi si cinstiti iesiti in fata minerilor cu fluturasii vostri de salariu sau facetile publice. Sindicatele din ceh sunt la ora actuala o adunatura de papagali tradatori care nu sunt altceva decat slugile nedeclarate ale administratiei.

 • 10 ianuarie 2017 la 23:17
  Permalink

  Medicul psihiatru , este prostul de fratemiu , ii prost la bautura seamana cu tata .

 • 11 ianuarie 2017 la 09:09
  Permalink

  e dus cu pluta saracu ….

 • 11 ianuarie 2017 la 09:11
  Permalink

  asta a dat bani grei la angajare si acum ii pare rau ca pierde banii pe care i-a investit de aceea il doare asa tare

 • 11 ianuarie 2017 la 11:08
  Permalink

  dobre , alin , Medicul psihiatru , gigi , lulu , guru este acelas prostan betiv care a baut bani nevestisi (care a spalat la fund mosnegi in Italia) si acum curata rahatul de la subsolurile blocurilor pentru 10 lei de apartament si el este invidios pe cetateni ca nu-i da toti bani cacanarului . Taci si curata rahatu dobitocule !

Comentariile sunt închise.