Prorectorul UP Marius Marcu: / “Noi am verificat atunci mobilierul din camine si stim ca nu sunt probleme”

Senatul Universitatii din Petrosani va lua in discutie, saptamana viitoare, concluziile auditului intern facut in urma sesizarilor din presa locala. Potrivit prorectorului Marius Marcu, aspectele legate de investitile in mobilier, pentru care mascatii s-au deplasat la directorul Directiei Administrativa si Investitii Dacian Ciodaru, au fost verificate

o data si de conducerea universitatii, si nu au fost gasite nereguli.

Atentie, la Universitatea din Petrosani, controlul a inceput inca de acum o luna, dupa ce presa locala a publicat o scrisoare deschisa de la un grup de profesori care cereau socoteala pentru cheltuielile facute cu mobilierul din caminele campusului universitar. Politia s-a miscat mai greu….

Prorectorul spune ca, imediat dupa aceasta sesizare, s-a inceput auditul intern si concluziile vor fi  gata in scurt timp. „Auditul in problema aceasta a fost declansat in urma scrisorii publicate intr-un cotidian din Valea Jiului, in data de 16, sau 17 mai, 2012, in urma sedintei Senatului Universitatii. Auditul este in curs de desfasurare, iar cand se va finaliza, cei responsabili cu acesta va aduce la cunostinta conducerii Universitatii raportul de audit.

Deocamdata nu putem avea detalii, deoarece conducerea nu se implica in acest control. Noi am verificat atunci mobilierul din camine si stim ca nu sunt probleme. Din cate stiu eu, si politia a verificat asta, dar rezultatul lor nu-l cunoastem noi”, a declarat prof. Marius Marcu, prorector al Universitatii din Petrosani.

In acest dosar este cercetat Dacian Ciodaru, director al Directiei Administrativa si Investitii, dupa ce politistii s-au autosesizat din presa. Este vorba despre  un prejudiciu estimat la peste 200 000 de lei, dupa ce a fost platit mobilier, care nu ar fi ajuns la Universitate.

Pe de alta parte, exista informatii conform carora la Universitate exista tot mobilierul, ba chiar mai mult decat ar fi necesar. De asemenea, anchetatorii care au perchezitionat locuinta lui Dacian Ciodaru au constatat ca pentru toata mobila din casa acesta avea facturi si chitante si ca totul a fost platita de tatal sau.

Ancheta cu iz de rafuiala pentru postul de director ?

Scandalul de coruptie in care este implicat Dacian Ciodaru vine, surprinzator, la cateva zile inaintea examenului pentru ocuparea functiei de director al Directiei Administrativa si Investitii, unde Dacian Ciodaru si-a anuntat candidatura. Din aceasta cauza si exista anumite suspiciuni legate de modul “operativ” in care au actionat organele de cercetare.

De precizat ca materialul la care anchetatorii fac referire ca ar fi stat la baza autosesizarii a fost publicat in Cronica Vaii Jiului undeva la mijlocul lunii mai, mai exact in data de 21 mai. Adica, organelor le-a luat mai bine de o luna de zile sa se autosesizeze…

De asemenea, un alt element curios ar fi acela ca, contracandidatii lui Dacian Ciodaru sunt Marius Cucaila si Octavian Radu, ambii fiind capabili sa treaca “ peste cadavre” pentru a obtine postul. Informatiile noastre, neoficiale, dar extrem de credibile spun ca Marius Cucaila ar avea de fapt doua state de plata pe care le semneaza la sfarsit de luna, unul la Universitate, iar cel de-al doilea la o institutie din zona pietei.

Marius Mitrache

2 comentarii la „Prorectorul UP Marius Marcu: / “Noi am verificat atunci mobilierul din camine si stim ca nu sunt probleme”

  • 29 iunie 2012 la 07:32
    Permalink

    Da, uite asa o barba-avea, si asa o pieptana…Pai daca sunteti pe-o mana????? Ce drac’ sa vezi in urma „verificarilor amanuntite”

  • 29 iunie 2012 la 08:30
    Permalink

    Oare cat de mari sa fie spagile pentru acest post de se bat in halul asta? Salariu nu poate sa treaca de 2000 lei cred. Romanica = CONGO.

Comentariile sunt închise.