Propunere. Mutarea Colegiului National Mihai Eminescu

Colegiul National Mihai Eminescu ar putea fi mutat. În cadrul sedintei de Consiliu Local de la Petrosani s-a ridicat problema mutãrii elevilor la fosta scoalã gimnazialã numãrul 5, în apropierea bazinului didactic.

“Noi stiam cã scoala nr. 5 va rãmâne fãrã elevi si va trebui sã gãsim o solutie. Pentru cã spatiile de la Colegiul National ,,Mihai Eminescu” sunt improprii, clasele sunt mici, nu au un teren de sport adecvat. Am vorbit cu dl. director sã-i mutãm în clãdirea fostei Scolii nr. 5. La Scoala nr. 5 sãlile sunt generoase, curtea o putem amenaja cu teren de sport, existã bazinul de înot, este salã de sport acoperitã. L-am rugat pe dl director sã vorbeascã cu profesorii, pãrintii si cu elevii despre aceastã mutare. Existã o prevedere în lege care spune cã trebuie sã avem în vedere chestiuni legate si de transportul elevilor la scoalã si de la scoalã. Ni s-a invocat cã profesorii nu vor sã se mute de acolo, spunând cã sunt multi elevi din Petrila. Am sã cer o situatie cu numãrul copiilor din Petrila, dar pe de altã parte sunt copii si din Aninoasa, Vulcan, Lupeni, care ar face mai putin pânã la Scoala nr. 5. Eu rãmân si acum la ideea cã este mai potrivitã locatia în clãdirea unde a functionat Scoala nr. 5, decât locatia unde este în acest moment colegiul”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

“Trebuie sã aibã acceptul consiliului de pãrinti, al consiliului de elevi, iar consiliul profesoral am înteles cã nu vor sã se mute de acolo. Eu cred cã trebuie mers pe lãmurire, noi Consiliul Local nu-i putem obliga”, a replicat consilierul local Lucia Muntean. De cealaltã parte, consilierul local Petre Drãgoescu a subliniat cã trebuie avute în vedere si normativele europene, astfel clãdirea care este mai propice aceea trebuie sã fie aleasã pentru desfãsurarea cursurilor.  “Ar trebui sã luãm cele douã locatii si sã vedem care se suprapune pe cerintele pe care le cer standardele internationale, care ne-au pus sã aderãm la Uniunea Europeanã”, a spus Petre Drãgoescu, consilier local. Urmeazã ca municipalitatea de la Petrosani sã organizeze o întâlnire cu conducerea Colegiului National Mihai Eminescu si consiliul local pentru a dezbate problema.

Monika BACIU

2 comentarii la „Propunere. Mutarea Colegiului National Mihai Eminescu

  • 7 mai 2017 la 21:32
    Permalink

    Deci primeaza interesul profesorilor, nu al elevilor? Cum sa vina mintile luminate in Aeroport unde sta muncitorimea? Mai bine acolo, isi mai clatesc ochii cu fetitele care stau la produs in parcare 🙂

  • 8 mai 2017 la 22:41
    Permalink

    bietul dir lautaru ,cam pe la sc5 debutase,ii este rusine sa revina?

Comentariile sunt închise.