Promoția 2021 de ingineri serbată în campusul universitar

F acultatea de Inginerie Electrică și Mecanică a fost prima care a organizat festivitatea de absolvire la Universitatea din Petroșani. În robă, cu tocă și multe emoții, o parte dintre cei aproape 200 de absolvenți din acest an, a venit să ia parte la ceremonia de final. A fost un an greu și, poate, cel mai bun sfat l-au primit de la președintele Senatului, profesorul Nicolae Pătrășcoiu: „Să nu credeți că sunteți perfecți!”
Grupați pe specializări ce se disting prin culorile panglicilor de la robă și tocă, fiecare viitor inginer a avut ocazia să ia parte la prima lor festivitate de absolvire. Șefa de promoție, cu media 9,61,  a fost cea care a vorbit în numele lor.
„Vă mulțumesc că sunteți azi prezenți aici, pentru  a vă bucura de prezența noastră. Marcăm finalul unei etape speciale: facultatea. Titulatura de șefă de promoție este un privilegiu pentru mine, venind ca o recunoaștere a notelor obținute în cei 4 ani de facultate. Vreau să le mulțumesc celor care mi-au fost alături și care mi-au făcut studenția mai frumoasă: colegilor, care mi-au devenit prieteni, profesorilor, cărora, pe lângă cunoștințele acumulate, le datorăm o parte importantă în formarea noastră ca oameni și, nu în ultimul rând, familiei, care m-a susținut și m-a încurajat”, a spus, în alocuțiunea sa, Alexandra Bucovanu, șefa de promoție, care a urmat studiile la specializarea  Transporturi.

Rectorul Universității a vrut să le mulțumească tuturor pentru că, împreună, au ajuns să facă și acest pas. Cei mai mulți vor continua, poate, la master sau chiar și mai departe cu studiile, însă, i-a asigurat că acum, au făcut un pas sigur, spre viitorul lor de ingineri.
„Este o plăcere când vedem că o nouă promoție finalizează studiile învățământului de licență, la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică, facultate pe care am avut și eu onoarea să o absolv acum câțiva ani. Deși ni se pare că, parcă trecând o nouă promoție, se duce ceva din sufletul nostru, rămânem bogați cu ceea ce am acumulat în acești ani, în care am fost alături de dumneavoastră. Cu bune și rele am reușit să trecem hopurile inerente ale unui studiu universitar. Ați absolvit o universitate, care din anul 2020, este o universitate europeană”, a spus și prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.

Studenții de la Petroșani vor continua cu ceremoniile și pentru celelalte două facultăți, în zilele de joi și vineri. Accesul în campus va fi restricționat la orele amiezii, pentru autovehicule, iar părinții și prietenii absolvenților vor avea voie doar cu mască de protecție, trajul fiind obligatoriu, la intrarea în aria de desfășurare a ceremoniei.

Diana Mitrache