Proiectele turistice din Vulcan, amânate pentru anul viitor

Edilii de la Vulcan au amânat realizarea centrului Salvamont din Pasul Vâlcan pentru anul viitor. În statiunea montanã ar fi trebuit realizat un astfel de centru care sã poatã asigura asistentã în cazul unor incidente.  Din cauza fondurilor limitate, acest proiect va fi implementat abia începând de anul viitor.  “Obiectivul C1 din lista de investitii „Amenajare si dotare punct SALVAMONT în Pasul Vulcan”, care are o valoare de 500 mii lei se diminueazã cu suma de 9mii lei, astfel  valoarea actualizatã  va fi de 491 mii lei, iar  valoarea finantatã de la bugetul local pe anul 2016 va fi 1 mii lei. Investitia va fi realizatã în urmãtorul an  bugetar”, aratã  documentele  Primãriei Vulcan.

Tot în ceea ce priveste modernizarea domeniului schiabil, proiectul care prevede achizitionarea unor tunuri de zãpadã a fost amânat pentru urmãtorul exercitiu bugetar.

“Obiectivul C5 din lista de investitii „Tunuri de zãpadã 2 buc.”, care are o valoare de 10 mii lei se diminueazã cu suma de 5 mii lei, astfel valoarea actualizatã va fi de 5 mii lei, iar suma  alocatã de la bugetul local pe anul 2016 va fi 1 mii lei. Se vor achizitiona în urmãtorul an bugetar”, aratã aceleasi documente.

Edilii din Vulcan au demarat în urmã cu mai multi ani proiectul privind realizarea unei statiuni montane în Pasul Vâlcan. Pânã în prezent s-a realizat doar telegondola.

Monika BACIU