Proiecte pentru romii din Vulcan

Romii din municipiul Vulcan vor lua parte la o serie de proiecte de incluziune socialã. În perioada 2017-2019 se va derula un program ROMACT în municipiul Vulcan derulat de cãtre Comisia Europeanã si Consiliul Europei, program care se deruleazã în România din anul 2013. “Primãria municipiului Vulcan, s-a angajat sã contribuie la elaborarea Planului de Actiune pentru Incluziunea Romilor si sã sprijine adoptarea acestuia de cãtre Consiliul Local. Scopul acestui Program este de a întãri capacitatea autoritãtii locale de a realiza si implementa politici publice incluzive de dezvoltare localã, precum si planuri de incluziune socialã a comunitãtilor de romi. Pentru a elabora Planul de Actiune pentru incluziunea Romilor, au fost consultati cetãtenii din zonele majoritare de etnie romã, referitor la problemele si nevoile acestora, care au fost consemnate în Fisa de identificare a nevoilor comunitãtii”, spun autoritãtile locale de la Vulcan.

Prin realizarea activitãtilor prevãzute în Planul Local de Actiune se vor atinge totodatã si obiectivele prevãzute în Strategia Guvernului României de incluziune a cetãtenilor români apartinând minoritãtii rome pentru perioada 2015-2020, conform Hotãrârii nr. 18 din 14 ianuarie 2015.

Monika BACIU

2 comentarii la „Proiecte pentru romii din Vulcan

  • 7 decembrie 2016 la 12:51
    Permalink

    ce inseamna incluziune sociala ? ai injectati cu vaccinul ”antilene” sau cu serul minune ”munca servici” ?atata timp cat un om sanatos ia bani de la primarie toate sunt vorbe n vant

  • 7 decembrie 2016 la 16:15
    Permalink

    Eu zic sa suplimentati vagoanele in gara.

Comentariile sunt închise.