Proiecte de top din bugetul participativ. Ce urmeazã?

Douã proiecte au fost votate ca fiind de larg interes si urmeazã sã fie  finantate  din bugetul participativ al municipiului Petrosani.
Vezi aici
Ambele se referã la proiecte de urbanism si, dacã unul vizeazã amenajarea zonei din împrejurimile Colegiului Economi Hermes, cel de al doilea vizeazã un loc de joacã din Colonia Petrosani.
Acestea au fost votate în principal, iar acum primarul din Petrosani ne explicã ce urmeazã sã se întâmple.  „Proiectele care au fost votate si au întrunit cel mai mare punctaj,vor intra în sedinta de consiliu pentru a fi aprobate. Ulterior, vom face rectificarea de buget si vom finanta proiectele care au câstigat acest concurs”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Alocarea unei sume de bani pentru astfel de proiecte, prin bugetarea participativã, a fost ideea celor de la USR Petrosani, care participã mereu la sedintele consiliului local si care au atras tinerii în aceste proiecte de anvergurã.
„E o chestiune nouã. Bugetarea participativã înseamnã cã noi, Consiliul Local, vom aloca o sumã de 100 000 de lei, iar un proiect poate ajunge pânã la 30.000 de lei si atunci, în functie de câte au fost votate si câte  vor fi  aprobate de Consiliul Local, ele vor fi finantate. Apoi, vom vedea forma în care primesc ele banii”, a mai adãugat Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Proiectul de la Hermes urmãreste îmbunãtãtirea infrastructurii curtii scolii, precum si asigurarea unui mediu plãcut pentru petrecerea recreatiilor, astfel:
– împrejmuirea cu gard a curtii scolii – partea sudicã; asfaltarea a 3 alei si montarea a 9 bãnci si 9 cosuri de gunoi, amenajarea unor ronduri de flori si toaletarea copacilor în parcul scolii; iar la final montarea a 11 bãnci si 11 cosuri de gunoi în parcul scolii.
Cel din Colonia Petrosani îi vizeazã pe copiii din acel loc si  propune refacerea  amenajãrii locului de joacã din strada George Enescu, prin realizarea  urmãtoarelor obiective:
– delimitarea profilului stradal de locul de joacã printr-un aliniament  plantat de arbori maturi; montarea unor  rulouri gazon pe întreaga suprafatã; montarea instalatiilor de joacã din materiale rezistente la socuri mecanice si intemperii, dar si montarea unor  locuri pentru sezut din materiale rezistente la socuri, iar la final se va refacere  împrejmuirea cu  piatrã de râu si plasã a bisericii.
Diana Mitrache