Proiectare pentru greenline Valea Jiului

Municipalitatea de la Vulcan achizitioneazã un studiu de fezabilitate pentru proiectul greenline Valea Jiului. A fost demaratã licitatia în vederea contractãrii unui proiectant. 61.000 de lei pune la dispozitia proiectantului municipalitatea de la Vulcan.
“Întocmire tema de proiectare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate în cadrul proiectului ”Linia verde de autobuze electrice intre Petrila – Petrosani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani Green Line Valea Jiului, conform caietului de sarcini si propunerii tehnice”, aratã documentatia.
În luna septembrie a acestui an, Consiliul Judetean Hunedoara a alocat peste 800 de mii de lei, bani necesari pentru întocmirea proiectului tehnic si a studiului de fezabilitate a liniei de transport ecologic. Proiectul Green Line Valea Jiului ar urma sã fie implementat cu fonduri europene, dacã va obtine finantarea, în toate cele sase localitãti ale Vãii Jiului. Astfel, pentru mijloacele de transport pot fi accesate pânã la 10 milioane de euro, iar ale 10 pentru infrastructurã. Depoul va fi la Vulcan, iar statiile de încãrcare la Petrila si Uricani. Pânã acum au fost luate în calcul mai multe tehnologii în domeniul transportului ecologic cum ar fi cea de la Siemens ori Volvo, constructori care produc mijloace de transport ecologice asa cum se cere în proiectul european si doreste Consiliul Judetean Hunedoara.
Proiectul „Linie verde de autobuze electrice între Petrila – Petrosani – Aninoasa –  Vulcan – Lupeni – Uricani GREEN LINE VALEA JIULUI”, dacã va deveni realitate, ar trebui sã ofere servicii moderne de transport public în comun la preturi mici. Proiectul de anvergurã ar rezolva transportul între cele sase localitãti ale regiunii utilizând energia electricã, nepoluantã, în conditiile în care în acest moment serviciul este asigurat de o societate privatã si locuitorii regiunii nu au alte optiuni. Tot pentru acest proiect s-a mai fãcut o asociere între administratiile din Valea Jiului si CJ Hunedoara si pe programul de finantare 2007-2013.
Monika BACIU

Un comentariu la „Proiectare pentru greenline Valea Jiului

  • 2 noiembrie 2017 la 18:47
    Permalink

    Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa asfalteze drumul judetean din Parang .

Comentariile sunt închise.