Proiect de 200.000 de euro pentru Școala nr 7 Petroșani

C opiilor trebuie să le placă la școală, iar școala să le fie prietenoasă. Asta au gândit profesorii de la Școala nr 7 din Petroșani, care au creat un proiect ce îi va atrage în jocuri și activități ce le va face plăcere. De altfel, proiectul se va derula pe parcursul a 3 ani și poartă un titlu sugestiv: „Școala noastră, o școală prietenoasă”.

Să vii la școală trebuie să fie o activitate pe care nimeni să nu o deteste, ba mai mult, copiii ar trebui să fie atrași cu proiecte distractive și educaționale, să mănânce o masă caldă și chiar să fie ajutați la lecții. În plus, școala ar urma să fie dotată cu aparatură de ultimă generație și toate, în cadrul unui proiect scris și gândit de directorul unității.
„Este vorba despre o mulțime de activități educative și școlare, pe care vrem să le desfășurăm în școală, pentru a-i atrage pe copii să vină la școală cu mai mult interes, cu drag. Vrem să organizăm ateliere pentru dezvoltarea personală, ori gestionarea emoțiilor.
Ne-am propus și să premiem copiii care vor obține rezultate foarte bune și care vor avea absențe puține. Vrem să organizăm școli de vară, tabere și
excursii, așa încât să facem, an de an, cam două proiecte transdisciplinare, iar cei care rămân după ore să primească și o masă caldă”, a spus Monteola Gherlan, directorul Școlii nr 7 Petroșani.
Copiii vor avea și un spațiu ce va fi amenajat în curtea școlii, iar în două dintre clase va exista și un sistem digital cu stație de încărcare inteligentă, dar și aparatură de multiplicare de ultimă generație.
Este cel de al 15-lea proiect al celor de la Școala gimnazială nr 7 din Petroșani, iar în total, aici au fost atrași nu mai puțin de 1 milion de euro, de-a lungul timpului, prin proiecte de acest fel.
Diana Mitrache