Proiect CNI pentru sala de sport a Universităţii din Petroşani

O bază sportivă de excepţie, dotată după ultimele standarde şi inclusiv un mini-hotel ar urma să fie construite pe dealul institutului, aşa cum este numită zona de campus a Universităţii din Petroşani.
Pentru asta există deja un proiect depus la CNI, în afara celui care de câteva zile se află în derulare, şi care vizează dotarea sălii de sport cu aparate de ultimă generaţie, pentru sport şi activităţi sportive.
Totul face parte dintr-o gândire amplă, pe care cadrele didactice de la Universitatea din Petroşani  o au ca ţintă în perioada următoare.
„Noi urmărim ca, în perspectiva următoare de timp, cu Compania Naţională de Investiţii, să mai derulăm  încă unul, sau chiar două astfel de proiecte, să îmbunătăţim baza materială a universităţii, precum şi baza sportivă, care ar urma să fie modernizată. Proiectul este deja depus şi urmează câţiva paşi de trecut”, a spus prorectorul pentru management universitar, proiecte europene şi internaţionale , Codruţ Petrilean,.Baza sportivă este folosită acum de studenţi, ca şi de echipa de rugby sau fotbal a acestei şcoli superioare. Pe viitor, profesorii spun că terenurile vor avea gazon aşa cum sunt şi altele de acest fel, la cel mai înalt standard tehnic, va avea săli de antrenamente, vestiare, dar şi un mini-hotel, pentru situaţiile în care aici se desfăşoară diverse întreceri sportive.  Deocamdată, acest proiect se află în faza de evaluare la Compania Naţională de Investiţii, dar a trecut de o serie de etape şi ar puea primi curând unda verde.
Diana Mitrache