Programele de master ale Universitãtii din Petrosani- cãutate de studenti

La unele specializãri concurenta a fost si de aproape doi candidati pe un loc. Si la programele de licentã ale facultãtilor din cadrul institutiei de învãtãmânt superior situatia este îmbucurãtoare dupã prima sesiune de admitere.
Universitatea din Petrosani este atractivã pentru multi studenti, dar mai ales pentru cei care deja au terminat o facultate si urmãresc sã se specializeze prin programele de masterat. Astfel, dupã startul primei sesiuni de admitere, Universitatea din Petrosani si-a ocupat mai toate locurile la  master, iar la unele facultãti sunt candidati care n-au prins locuri finantate de stat si au decis sã-si continue studiile pe locurile cu taxã.
”Situatia în urma admiterii este bunã. La programul de  master al Facultãtii de Inginerie Mecanicã si Electricã avem  confirmati 135 de studenti, la Facultatea de Mine 111 iar la Facultatea de Stiinte avem  150 de studenti care si-au  confirmat locurile. În total, dupã prima sesiune de admitere, avem confirmati 396 de studenti la  master. La unele specializãri a fost concurentã destul de bunã. Si la licentã avem o participare bunã si cred cã vom ocupa locurile dupã a doua sesiune de bacalaureat”, a declarat profesorul universitar Radu Sorin, rectorul Universitãtii din Petrosani. Potrivit sursei citate, un interes ridicat a fost si din partea studentilor strãini, în special  absolventii din Republica Moldova optând pentru studii universitare la Petrosani. Astfel, pe cele 100 de locuri destinate viitorilor studenti moldoveni s-au înscris 300 de candidati, însã o situatie exactã se va cunoaste doar în momentul în care cei admisi îsi vor confirma locurile.  Universitatea din  Petrosani formeazã specialisti în diferite domenii de activitate  capabili sã se adapteze cerintelor economiei de piatã. Acordã sute de burse de studiu pentru  performantã si merit, dar si  posibilitatea pentru zeci de  studenti sã efectueze stagiu de practicã cu finantare europeanã, în tãri ale UE, prin programul Erasmus+.
Maximilian Gânju