U niversitatea din Petroșani, a ales, prin vot, noul rector, omul care va conduce școala superioară de la Petroșani în următorii 5 ani.

Doi profesori s-au înscris în cursă, iar scrutinul a început de dimineață, într-unul dintre amfiteatrele Universității din Petroșani.
Victoria a fost una categorică. Profesorul universitar doctor inginer Sorin Mihai Radu este, pentru al treilea mandat, Rectorul Universității din Petroșani. Acesta a câștigat cu un total de 114 voturi.
Contracandidatul său, Eduard Edelhauser a avut doar 36 de voturi. Au fost și 4 absenți, iar 4 voturi anulate.
Sala de vot a fost amenajată în Amfiteatrul A4, locul în care există și două cabine de vot, așa că fiecare votant a putut veni, cu buletinul, ca să voteze pentru desemnarea rectorului.
În cursa pentru fotoliul de rector s-a înscris și Eduard Edelhauser, director al Departamentului de Management și Inginerie Industrială de la Facultatea de Mine. Acesta a fost învins și de această dată.
Aceiași doi candidați s-au confruntat și în scrutinul precedent. În martie 2020, profesorul Sorin Radu a avut 93 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Eduard Edelhauser a fost votat de doar 61 dintre alegători.
Diana Mitrache