Administratie

Profesorul Eugen Muntean – cetãtean de onoare al municipiului Petrosani

 

Profesorul Eugen Eduard Muntean a fost declarat cetãtean de onoare al municipiului Petrosani. Distinctia îi va fi acordatã într-un cadru festiv. Eugen Muntean si-a desfãsurat întreaga activitate în domeniul muzical la Petrosani, slefuind zeci de talente, determinându-le sã îmbrãtiseze aceastã meserie, sã iubeascã muzica.
“Printre cetãtenii comunitãtii noastre se aflã oameni deosebiti, care, prin natura meseriei, sunt formatori de caractere, oameni care si-au dedicat viata unui scop nobil, acela de a educa generatii. Aceste persoane sunt deosebite, întrucât în mâinile lor se fãuresc destinele unor concetãteni. O astfel de persoanã este domnul Eugen Eduard Muntean, care, pe tot parcursul  carierei sale, s-a implicat activ si cu multã pasiune, în viata comunitãtii, participând constant, la evenimentele culturale, locale, nationale si internationale. Astfel, pentru întreaga sa activitate profesionalã desfãsuratã de-a lungul a 40 de ani, în decursul cãreia domnul Muntean Eugen Eduard, cu multã pasiune, a promovat si a adus tinerii talentati mai aproape de visul de a deveni artisti, propun Consiliului Local sã îi fie conferit titlul de “Cetãtean de onoare” al municipiului Petrosani”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani si initiatorul proiectului de hotãrâre.
Profesorul Eugen Muntean a colaborat cu personalitãti din domeniul muzical precum Dumitru Lupu, Horia Moculescu, Mihai Trãistariu si multi altii. Elevii pregãtiti de Eugen Muntean au obtinut rezultate bune la festivaluri si concursuri de gen cum ar fi “Mamaia Copiilor”, “Vocea României”, “X Factor”, “Stelele Tineretii”, dar si multe alte competitii.