Producãtorii din Petrosani – obligati sã facã analiza laptelui comercializat

 

Un protocol de colaborare între Directia Sanitar-Veterinarã Hunedoara si Administratia Pietelor din Petrosani îi obligã pe toti comerciantii de lapte sã-si ducã la analize produsele vândute.  Cele douã institutii vor sã se  asigure cã produsele nu pun  probleme consumatorilor.
Producãtorii care vând în cadrul pietelor din municipiul Petrosani sunt obligati sã ducã zilnic la analize laptele comercializat, testãrile fiind gratuite. Cei care nu vor avea  buletinul zilnic de analize, nu vor mai putea intra cu lactate în piatã.
”Între noi si DSVSA Hunedoara- Circumscriptia Petrosani existã un protocol de colaborare si în baza acestuia producãtorii nu vor plãti pentru analize. Testãrile se vor face zilnic, iar producãtorii vor trebui sã detinã si analiza laptelui. În primul rând vrem sã fim siguri cã produsele comercializate sunt conforme  calitativ si sigure pentru consumatori. În acest fel eliminãm si  posibilitatea ca persoane care nu sunt producãtori sã intre în piatã cu produse lactate”, a declarat Sorin Cretu, sef Serviciu Administratia Pietelor Petrosani.
Maximilian Gânju