Procent slab la vaccinarea în Hunedoara

M axim 30 la sută dintre oameni sunt vaccinați la Deva, aici fiind cel mai mare procent din județul nostru. Iar cei mai puțini oameni vaccinați sunt în comuna Bulzeștii de Sus, unde nici 5% dintre localnici nu s-au imunizat. Și asta, în condițiile în care deja încep tot mai mulți oameni să solicite analize care ies pozitive.
Cei mai mulți oameni s-au vaccinat la Deva, unde sunt 30.19% vaccinați cu diferite seruri, dar tot aici este raportat și cel mai mare număr de infectați, miercuri fiind 10 cazuri pozitive.
Pe locul II este municipiul Petroşani cu 27.42%, dar și aici sunt 2 cazuri pozitive. În topul comunelor în care oamenii s-au vaccinat este Comuna Peştişu Mic cu 26.56% oameni vaccinați, în timp ce, după ei se situează orașul Haţeg cu 24.97, apoi municipiul Hunedoara – 23.99, orașul Simeria – 23.82%, municipiul Brad – 22.98%, municipiul Orăştie – 22.75% și orașul Călan cu 21.52%. DSP Hunedoara a dat publicității și lista personalului medical vaccinat, pentru că acum, oricine ajunge în spital să se interneze are nevoie de un test negativ. Din păcate, nici procentul celor ce lucrează în spital și care s-au imunizat nu este foarte bun.
Spre exemplu, dacă în centrele de dializă, 100% dintre medici s-au vaccinat în Hunedoara, în spitale sunt cam 80% vaccinați. Peste 57% dintre asistenții medicali sunt vaccinați înspitale, iar în centrele de dializă doar 47%. În acest moment, la Deva sunt raportate 10 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, la Vulcan 3, la Hunedoara 6, 2 la Petroșani și unul la Teliucu Inferior.

Diana MITRACHE