Pro Urbis aduce tinerii in prim plan la Petrosani

Zeci de tineri din Petrosani sunt invitati sa-si spuna parerile despre orasul in care locuiesc. Actiunea are loc la Petrosani in cadrul Forumului Pro Urbis, aflat la cea de a treia editie.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a spus ca dialogul va fi unul “provocator si foarte necesar” la care a invitat reprezentantii elevilor de la toate liceele din Petrosani pentru un dialog intre generatii.

“Maine (n.r vineri) ma reintalnesc cu membrii forumului Pro Urbis. Vom fi cu totii prezenti la un dialog provocator si foarte necesar. Am invitat la aceasta intalnire reprezentantii elevilor de la toate liceele din Petrosani pentru un dialog intre generatii. Sunt convins ca schimbul de idei, de opinii care vor fi generate cu ocazia acestui eveniment ne va fi de folos noua tuturor. Fara participarea activa a tinerilor, fara creativitatea lor, fara potentialul lor valorificat cum se cuvine, nu putem construi o comunitate infloritoare”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pro Urbis s-a nascut din dorinta de a implica toata comunitatea in gandirea unei strategii viabile la care oamenii care traiesc in acest oras sa-si poata aduce contributia. Asa s-a nascut Ziua Familiei, sau Ziua Verde, activitati care vor avea loc in cel mai scurt timp, iar vineri va fi ziua dedicata tinerilor.

Diana Mitrache