Prioritate: Telegondola între Pasul Vulcan si Straja

telegondola_vulcanPrimarul municipiului Vulcan este gata sã batã cât este nevoie pe la usile guvernantilor pentru a construi încã o telegondolã care sã uneascã statiunea Pasul Vulcan de Straja din Lupeni.

Telegondola de la Straja ar fi fost programatã tocmai pentru aceastã cuplare dintre cele douã statiuni din Valea Jiului.

Potrivit edilului sef al municipiului Vulcan, s-a decis construirea ei în Straja pentru ca proiectul de dezvoltare a celor douã statiuni sã se facã în comun, însã sperã ca în acest an instalatia de transport pe cablu care uneste statiunile sã devinã realitate. 02-straja-telegondola-1Gheorghe Ile este decis sã batã pe la usile ministerelor pânã când primeste fondurile necesare. „Prioritar în acest an este Pasul Vulcan, realizarea celei de a doua telegondole care sã facã legãtura cu Straja. Este prevãzutã si în proiectul mare pe tarã, Schi în România. Am bãtut drumuri de Bucuresti si pentru prima telegondolã, nu-i nici o problemã. Dacã noi nu lãsam era montatã la noi telegondola de la Lupeni. Ca sã se facã proiectul, am zis sã facem legãtura împreunã. Gândirea trebuie sã fie comunã a Vãii Jiului. Lumea nu întelege acest lucru, dar trebuie fãcut pentru Vale. Dacã nu, degeaba Vulcanul va iesi înainte si celelalte localitãti nu au nimic. Atunci nu vine nimeni dacã nu are ce vizita. Se reduce mineritul si trebuie înlocuit cu ceva. Cu ce, cu turism. Atunci 20 la sutã din someri sã fie inclusi în servicii de turism. Asta trebuie fãcut”, spune primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. În statiunea Pasul Vulcan functioneazã deja o telegondolã ce acoperã un traseu cu o lungime de  peste trei kilometri, iar turistii au la dispozitie 72 de gondole, fiecare cu o capacitate de opt persoane.

Maximilian Gânju