Primăvara aduce noi lucrări de investiții la UPET

Odată cu venirea primăverii lucrările de investiții programate la Universitatea din Petroșani au demarat. Astfel se lucrează la corpul nou de învățământ unde se crește eficiența energetic. Mai mult decât atât au fost reluate lucrările și la infrastructura pietonală, astfel vor fi renovate treptele de la parcarea mare a studenților.
”Pe perioada de iarnă am încetinit puțin lucrările de investiții datorită condițiilor meteo. Acum că a venit primăvara mergem cu un alt ritm în executarea lucrărilor care sut din venituri propri. Toate veniturile universității chiar dacă vin de la minister, taxe școlare, cercetare, în final ele sunt venituri propri ale universității. Mai avem și finanțarea europeană mai ales pentru corpul nou de învățământ unde continuăm izolarea termică și toate celelalte lucrări care se impun pentru creșterea eficienței energetice. Pentru celelalte tipuri de lucrări, cu banii pe care îi avem la dispoziție și cu aprobarea Senatului care a agreat anumite tipuri de lucrări, le continuăm. De la scările care vin din parcarea mare a studenților, până la refacerea și izolarea unor spații de învățământ atât pe exterior cât și pe interior. La baza sportivă am finalizat studiul de fezabilitate al bazei sportive, studio pe care trebuie să-l predăm Companiei Naționale de Investiții. După ce va fi agreat de cei de la CNI sperăm să obținem și finanțare și atunci toate lucrările vor fi făcute de către cei de la CNI”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Petroșani are un proiect amplu și pentru baza sportivă. În acest moment există un studio de fezabilitate care va fi transmis celor de la Compania Națională de Investiții.

Monika BACIU