Minerii din schimbul IV au refuzat sã intre în sut la mina Lonea, din cauzã cã nu vor sã le fie schimbat directorul.
Nemultumirea lor a pornit dupã declaratiile de luni ale senatorului Cristian Resmeritã, care a spus cã retrage din functii toti directorii pusi de PSD, la unitãtile miniere si la conducerea CEH. Decizia îl afecta inclusiv pe Samuel Dioane, cel care le-a fost director la mina Lonea. Ortacii au cerut lãmuriri si garantii, pentru cã nu vor sã fie schimbat actualul director Petre Dobre Baron. Imediat a venit si reactia vicepresedintelui PSD Petrila, Vasile Jurca, primarul în exercitiu.
„Mai multi mineri de la mina Lonea m-au sunat deranjati si indignati de declaratiile domnului senator si de zvonurile care circulã la mina Lonea, vis-a-vis de schimbarea conducerii minei Lonea. Ei spun cã mina este bine administratã si vor ca cei care o conduc acum sã fie schimbati si nu sunt motive pentru acest lucru”, a spus Vasile Jurca, vicepresedinte PSD Petrila.
Mai mult, Vasile Jurca spune cã Samuel Dioane, actualul  director general de la CEH, care a refuzat sã plece din functie, când i s-a cerut, are sprijinul organizatiei PSD. Din pãcate, însã, primarul Vasile Jurca nu a putut sã dovedeascã faptul cã Dioane este membru PSD Petrila, dar si-a  arãtat sprijinul total fatã de acesta, spunând cã senatorul Cristian Resmeritã a fãcut afirmatii în  virtutea unei euforii de moment.
„Eu am impresia cã l-a luat valul, cã dumnealui îl place sã tinã conferinte de presã si cred eu cã o sã îsi revinã. Din câte stiu eu, Dioane nu este membru PSD, dar de aceastã problemã se ocupã partea de secretariat a partidului si eu stiu cã nu mai este membru al PSD si nici dacã a fost vreodatã la PSD. Nu a fost propus de PSD, iar noi la vremea când Dioane a fost propus pentru director  general, noi am sustinut pe altcineva, dar domnul Melczer, care era atunci director general,  l-a numit pe Dioane”, a mai spus Vasile Jurca, vicepresedinte PSD Petrila.
În cadrul unei conferinte de presã, Vasile Jurca a mai spus si cã îl sustine neconditionat pe Samuel Dioane, doar pentru cã este singurul care a luptat sã nu închidã mina Lonea.
Diana Mitrache