Primarii au refuzat facturile emise de Supercom pentru curãtenie

Toti primarii din Valea Jiului au refuzat facturile emise de firma care strânge gunoiul menajer în orasele din sudul judetului Hunedoara. Edilii au cerut o întrevedere cu reprezentantii firmei si cu cei din conducerea Consiliului Judetean Hunedoara pentru a lãmuri situatia.
Asta, dupã ce, recent, firma Supercom a cerut revizuirea contractului, pentru cã a dus la Bârcea Mare o cantitate mai micã decât jumãtate din cea preconizatã initial.
„Avem o întâlnire cu operatorul de salubritate, cu cei din Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã Deseuri si cu primarii din Valea Jiului, pentru cã sunt probleme din punctul de vedere al operatorului. Noi vrem sã le ascultãm, sã vedem cum putem rezolva problema. Stiu cã toate primãriile au returnat facturile operatorului”, spune Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. De altfel, edilii au pãrut nemultumiti de  faptul cã factura se emite în functie de populatia fiecãrui oras în parte, si nu de cantitatea de deseuri colectatã. Asta nici nu le convine celor ce adunã acum gunoiul din zona Vãii Jiului,  pentru cã, la Bârcea  au ajuns sã ducã  aproximativ 40% din cantitatea cu care a fost proiectat sistemul si pe care s-au bazat când au câstigat licitatia.

Totusi, zone întregi sunt si acum nãpãdite de gunoi, iar un exemplu este cea din spatele Statiei CFR Petrosani, unde, pe tot parcursul acestei ierni, a crescut  un munte de gunoi  neridicat.
Diana Mitrache