[ Primăria Vulcan, amendă uriașă pentru incendiile din Colonie ]

Comunitatea de la Vulcan riscă să plătească o amendă uriașă de la Garda de Mediu, din cauza incendiilor ce se produc în depozitul fostului Pregoterm, din Colonia de Jos. Primarul, însă, se bazează pe „starea de urgență” și spune că nu este îndreptățit să curețe locul.

De cel puțin 5 ori au izbucnit acolo incendii, iar tonele de pet-uri, care puteau să le aducă bani celor de la Vulcanm, le vor aduce acum amenzi. Garda de Mediu a ajuns la fața locului și a constatat neregulile. „Din păcate, periodic, vedem că ia foc, ceea ce ne ridică un semn de suspiciune și, de al al doilea incendiu, la care am ajuns și noi, într-un week-end, că ele se întâmplă la sfârșitul săptămânii de obicei, le-am impus măsuri de eliminare totală a acelor deșeuri. Continuând seria de incendii, îi vom amenda. Noi am cerut la ISU, care ne-au transmis că sunt 5 incendii acolo și, ca urmare, îi vom amenda. Ne referim la UAT Vulcan”, a spus Dorel Bretean, șeful Gărzii de Mediu Hunedoara.
Doar că primarul municipiului Vulcan spune că nu poate să ia de acolo deșeurile, pentru că firma, aflată cândva în subordinea Consiliului Local, ese acum în faliment. „Acel depozit aparține de Pregoterm, care este în faliment. Noi am avut foarte multe discuții cu ei, am înțeles că li s-a impus de către Garda de Mediu ca, în 90 de zile să elibereze acel depozit. Dar acest termen se prelungește pe perioada stării de alertă, așa că nu pot primi amendă”, susține Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Gunoaiele de acolo sunt, în mare parte, materiale plastice și sticle din plastic, care au fost sortate și depozitate cu scopul de a le recicla. Acum, însă, pentru că, între timp, societatea a dat faliment și nu are bani să le arunce, vor aduce amenzi.
Diana Mitrache