Primãria Petrosani a autorizat mai multe constructii în Parâng

Statiunea_ParangNouã autorizatii de constructie pentru Parâng. Administratia localã de la Petrosani a eliberat în cursul anului trecut nouã autorizatii de constructie pentru zona Parâng.

În toate cazurile este vorba de eliberarea unor autorizatii cãtre persoane fizice pentru construire de case de vacantã. Astfel, pe mãsurã ce se dezvoltã domeniul schiabil din statiunea montanã din Petrosani tot mai multe persoane se aratã interesate sã îsi construiascã în zonã case de vacantã fie pentru folosintã personalã, fie cã ulterior sã le punã la dispozitia turistilor.

Printre cei care au primit autorizatie de constructie se numãrã si fostul consilier local Adrian Zvâncã. Zona Rusu din masivul Parâng este, potrivit proiectului de dezvoltare a domeniului schaibil, cea în care va functiona un punct intermediar al telegondolei, dar si un telescaun care va face legãtura între Hotel Rusu si Poienita de la cota 1700.

Toate cererile depuse pentru eliberarea autorizatiei prevedeau constructia de case de vacantã. Zona Rusu este si zona în care administratia localã a început sã cumpere sau sã concesioneze teren pentru a putea amplasa stâlpii de la telegondolã si telescaun.

Veterana statiunilor montane, preturi pe mãsurã

Statiunea Montana Parâng este cea mai cunoscutã statiune din Valea Jiului, aceasta fiind sic ea mai longevivã. Si aici sunt mai multe terenuri de vânzare care se preteazã pentru construirea unor case de vacantã. Spre exemplu, aici, pretul unui teren în zona Rusu este estimate la 28 de euro pe metru pãtrat, iar un teren de 1800 de metri pãtrati în zona Telescaunului este evaluat la 70 de mii de euro.

Preturile terenurilor din statiunile montane Straja si Parâng cresc pe mãsurã ce se dezvolta domeniile schiabile de aici.

Reprezentantii administratiilor locale din Petrosani si Lupeni supravegheazã zilnic lucrãrile de modernizare a celor douã statiuni, promitând ca în iarna acestui an vor fi functionale câteva din instalatiile electrice. Cu dezvoltarea staiunilor se urmãreste atragerea unui numãr cât mai mare de turisti atât din tarã cât si de peste hotare.

Monika BACIU