Prima editie a Festivalului Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa – In memoriam Dorin Alicu

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, in calitate de partener al evenimentului si administrator al sitului de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, va invita sa participati la prima editie a Festivalului Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa – In memoriam Dorin Alicu, care se va desfasura in perioada 29 – 31 iulie 2016.
Manifestarile sunt organizate la Hateg si comuna Sarmizegetusa (jud. Hunedoara) de catre Asociatia de Turism Retezat, beneficiara a proiectului „Descopera destinatia ecoturistica Tara Hategului – Retezat”, finantat de Romanian American Foundation si Fundatia pentru Parteneriat, iar prin acest eveniment se doreste promovarea obiectivelor turistice locale. Dupa cum arata organizatorii, aceasta prima editie a festivalului „isi propune, prin intermediul reenactorilor Asociatiei Terra Dacica Aeterna, cel mai experimentat si mai mare grup de reconstituire istorica din Romania, sa insufleteasca locul in care, odinioara, se afla capitala Daciei Romane. Dupa deschiderea oficiala ce avea loc vineri, 29 iulie, la Hateg, in inima Destinatiei ecoturistice Tara Hategului – Retezat, istoria romanilor va putea fi retraita, timp de doua zile (30 si 31 iulie), in situl arheologic de la Sarmizegetusa, printre corturi dacice si romane, tabere civile si militare, ateliere de mestesuguri antice (ceramica, fierarie, pielarie, tesatorie, metaloplastie, prelucrare os si lemn, medicina, mozaic antic, inginerie antica, pictura pe lemn, sculptura in piatra), jocuri si demonstratii de lupta. Evenimentul este dedicat memoriei arheologului clujean Dorin Alicu, de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, care si-a dedicat intreaga cariera profesionala cercetarilor in cadrul sitului roman de la Sarmizegetusa”.
Totodata, cercetatorii Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva, alaturi de cei de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, vor oferi celor interesati informatii de specialitate in cadrul tururilor ghidate la obiectivele din Colonia Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

Va asteptam!

Biroul de Relatii cu Publicul

rom2