Primã de instalare si sprijin financiar pentru cei ce se mutã în Valea Jiului

Specialistii din diferite domenii care vor alege sã îsi practice meseria în Valea Jiului vor  beneficia de primã de instalare si sprijin financiar.  Mãsura este inclusã  în Legea Muntelui, proiect al cãrui initiator este si senatorul  Cristian Resmeritã.
“Pentru a putea fi pus în aplicare, acp. V, art. 8, alin. (3) din Legea nr. 197/2018 a muntelui, “specialistii agricoli, medicii, profesorii care se stabilesc în zona montanã si se obligã sã desfãsoare activitatea pe o perioadã de minimum 5 ani în zona montanã vor primi o primã de instalare si sprijin financiar pentru cumpãrare si construire de locuinte”. Cuantumul, procedura si sursele de finantare se vor stabili prin hotãrâre a Guvernului”, este nevoie de legislatia secundarã, în care se va preaviza modul de abordare si valoarea primei de instalare pe care o vor primi cei care îsi vor stabili domiciliul într-o zonã montanã,  precum si conditiile de eligibilitate si modalitãtile de verificare si control”, aratã ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Potrivit legii, “prin localitate montanã se întelege unitatea administrativ teritorialã, municipiu, oras, comunã, cu  teritoriul situat integral sau partial în zona montanã, ce se încadreazã în  criteriile stabilite de pantã si altitudine, limitele  acestora fiind acelea ale blocurilor fizice, identificate în Sistemul Integrat de Administrare si Control”.
Monika BACIU

Un comentariu la „Primã de instalare si sprijin financiar pentru cei ce se mutã în Valea Jiului

  • 9 octombrie 2018 la 19:31
    Permalink

    Nu o sa aiba nici un efect….pam-pam

Comentariile sunt închise.