Prietenia lui Avram cu premierul Ponta este ca vinul vechi…

Pãstreazã Costel Avram relatia de prietenie cu Victor Ponta chiar dacã a ales sã facã parte din PNL trãdându-l într-un fel pe primul social-democrat al tãrii? Situatia este similarã celei în care o femeie este iubitã de doi bãrbati, iar femeia face alegerea lãsându-l pe celãlat cu buza umflatã.

O zicalã spune cã ”atunci când urci pe scara vietii, nu uita sã dai bunã ziua la toatã lumea pentru ca atunci când vei coborî sã aibã cine sã-ti rãspundã”. Stia sau nu aceastã zicalã actualul presedinte interimar al PNL Petrila, Costel Avram, nici nu conteazã. Dar se pare cã i-a iesit, pentru cã a lãsat loc de bunã ziua încã de prin 2002, când era vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara din partea PSD, când a legat o prietenie pe cinste cu fostul sef al corpului  de control al primului ministru de atunci, Adrian Nãstase. Acel sef al controlorilor premierului Nãstase este astãzi prim ministru al României – Victor Ponta.

Invitat la Congresul PNL de sânbãta trecutã, Victor Ponta aflat la iesirea din salã a fost asaltat de presã. Nici nu au lãsat bine microfoanele când premierul, cu bratele deschise, s-a îndreptat spre omul din Vale, exclamând ”pe cine vãd eu aici!” Scena a fost difuzatã pe posturile centrale de televiziune.

Pãstreazã Costel Avram relatia de prietenie cu Victor Ponta chiar dacã acum face parte din PNL trãdându-l într-un fel pe primul social democrat al tãrii?

Situatia este similarã celei în care o femeie este iubitã de doi bãrbati, iar femeia face alegerea lãsându-l pe celãlat cu buza umflatã.

”Da, mi-a spus râzând cã am ales PNL, desi puteam sã fiu la el în partid… Pãstrãm o relatie de prietenie veche. Stiti cum se spune cã prietenia este precum vinul vechi. Ca sã îi dai fortã si tãrie trebuie ”sã dospeascã” în timp. Ne stim bine încã de pe vremea când era presedinte la tineret. L-am vãzut la Congres, dãdea interviuri presei.

Eu stãteam departe, pentru cã nu se cãdea, acolo, în public, sã-l abordez, dar a venit el spre mine deschis, prieteneste. Nu vã ascund cã i-am cerut sprijinul în ce priveste implementarea la Apa Serv a pãrtii a doua a proiectului privind reabilitarea retelelor. Suntem singurul operator de gen din România care a depus proiectul pentru 2014 -2020, proiect aprobat. Acum se aflã la Ministerul Mediului, la Directia Post Mediu. A fost evaluat si de Uniunea Europeanã, care a avut câteva obiectii pe care le-am remediat. Stiti cã este vorba de 70 milioane euro. Suntem în linie dreaptã si anul acesta putem sã-i dãm drumul. Mã voi întâlni cu premierul Ponta în viitorul apropiat, asa cum am stabilit. Mi-a promis tot sprijinul dacã am argumente solide. Si am! Pãrerea mea, dar si a lui, este cã orice prietenie se bazeazã pe onestitate si respect, pe lângã multe altele” – a declarat Costel Avram, presedinte PNL Petrila si director general Apa Serv Petrosani.

Cine a spus cã trebuie avut grijã ce fapte presari prin viatã pentru cã acestea se întorc ca un bumerang, sigur nu a gresit. Pe vremuri, cei ce îsi amintesc stiu cã si Avram si-a ajutat prietenul, acum premier, aflat în ”nevoie de sprijin” pe melagurile Gorjului…

Ileana Firtulescu

3 comentarii la „Prietenia lui Avram cu premierul Ponta este ca vinul vechi…

Comentariile sunt închise.