M inele din Valea Jiului nu dau o producție rezonabilă de huilă. Și asta înseamnă că la CEH se produce energie două, maxim 3 zile pe săptămână.

Situația trenează de luni de zile și singurul avantaj este prețul foarte mare al energiei, lucru ce le permite celor de la Complexul Energetic Hunedoara să funcționeze la limită. Deși, dacă ar da huilă, ar fi pe profit.
„Dacă am avea o producție mai mare, am funcționa mai multe zile cu termocentrala Paroșeni și am produyce mai mulți bani pentru CEH. Ar fi bani de care am putea profita cu toții. Am putea să cumpărăm mai multe materiale, am putea să cumpărăm lămpi, salopete, peise, dar nu avem bani. Asta, pentru că nu este cărbune suficient. Asta pentru că prețul energiei este foarte mare, peste 1000 de lei MWatt-ul”, a spus Cristian Roșu, administratorul special la CEH.
Minerii lucrează în condiții grele, fără investiții și la fiecare mină sunt probleme. Câteva abataje nu au mai putut fi pornite, iar altele scot prea puțină huilă, motiv pentru care Termocentrala de la Paroșeni poate funcționa de joi până vineri și, rareori de miercuri până vineri.
Diana Mitrache