Presupusi hoti de fier vechi, indepartati cu foc de arma de un tren de marfa

Mai multe persoane care se pregateau sa atace o garnitura de tren plina cu fier vechi, care stationa in gara din Deva, au fost indepartate de paznici cu focuri de arma. In urma incidentului un barbat a fost ranit de un glont de cauciuc in zona capului.
In fapt, luni noaptea, politi?tii Postului de Politie T.F. Deva au fost sesizati prin Serviciul National Unic Apeluri de Urgenta 112 cu privire la faptul ca un barbat de 46 de ani, din Deva, in timp ce traversa liniile de cale ferata ale Statiei C. F. Deva (pe sub vagoanele de marfa), dinspre cladirea statiei spre strada Nicolae Grigorescu, asupra sa a fost efectuat uz de arma de catre personalul care asigura paza unei garnituri de tren de marfa.
“In urma cercetarilor efectuate, politi?tii au stabilit ca in Statia C.F.R. Deva erau garate 30 de vagoane de marfa incarcate cu fier, care urmau a fi transportate de catre un operator privat de transport catre o societate comerciala din judetul Constanta. Unul dintre agentii de paza care asigurau paza garniturii de vagoane, un constantean de 26 de ani, a observat mai multe persoane in apropierea garniturii de vagoane, iar dupa ce le-a somat verbal, a efectuat un foc de arma in plan vertical cu arma neletala din dotare (cu cartuse cu gloante de cauciuc), pentru a indeparta respectivele persoane din zona vagoanelor”, declara Bogdan Nitu, purtator de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Ulterior, un barbat de 46 de ani, din Deva, a apelat numarul de urgenta 112 de la domiciliu, afirmând ca ai fi fost ranit de un proiectil tras de agentul de paza, solicitând deplasarea unui echipaj medical, dar, când echipajul medical a ajuns la domiciliul acestuia, a refuzat acordarea de ingrijiri medicale sau internarea intr-o unitate medicala. Echipajul medical a constatat ca deveanul prezinta o excoriatie de circa 1 cm. lungime, in zona superioara a scalpului.
Politi?tii efectueaza cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de uz de arma fara drept si lovire sau alte violente, urmând ca, in functie de materialul probator administrat, sa fie stabilite circumstantele exacte ale comiterii faptelor reclamate ?i dispunerea de masuri legale, sub supravegherea Parchetului de pe lânga Judecatoria Deva.
Marius Mitrache