Președintele Comisiei Europene, invitat în Valea Jiului

U rsula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, este invitată în Valea Jiului. Invitația a fost lansată de parlamentarul independent (fost membru AUR), Ana Maria Gavrilă. Parlamentarul vrea să dezbată la fața locului problemele mineritului și ale energiei hunedorene.
”Printr-o scrisoare deschisă, am invitat-o pe Ursula von der Leyen, Preşedintele Comisiei Europene, la Deva și pe Valea Jiului pentru a
discuta despre Mintia și minele de cărbune. Îmi exprim speranța că aceasta nu le va permite autorităților de la București să transforme planul european de decarbonare dintr-o binecuvântare într-un blestem pentru români, pentru locuitorii județului Hunedoara”, arată Ana Maria Gavrilă.
Invitația în Valea Jiului este lansată în contextul în care președintele Comisiei Europene se va afla, la finalul lunii, în țara noastră pentru a semna cu autoritățile central Planul Național de Redresare și Reziliență.
”O vizită la Deva și în Valea Jiului v-ar ajuta să vă convingeți ce diferență mare există între dezidera­tele pe care le expuneți la Bruxelles și realitatea nemiloasă cu care se confruntă cetățenii județului Hunedoara, care sunt și ei cetățeni europeni”, arată parlamentarul.
Monika BACIU