PREOTUL OCTAVIAN PÃTRASCU S-A STINS DIN VIATA

Comunitatea din toatã Valea Jiului deplânge pierderea celui care a fost pãrintele  Octavian Pãtrascu, cetãtean de onoare al municipiului Petrosani, un duhovnic si o fatã bisericeascã extrem de apreciatã în comunitatea noastrã.
Povestile lui îl aveau mereu în prim-plan pe Arsenie Boca, cel care i-a fost mentor si a ajuns astfel sã ne  vorbeascã despre asta.
Pãrintele spunea cã ziua pe care nu o va uita niciodatã e cea  de la începutul lui decembrie 1989. Atunci a slujit, alãturi de alti preoti, la  înmormântarea unuia dintre cei mai iubiti reprezentanti ai  ortodoxiei românesti, pãrintele Arsenie Boca.

La 29 noiembrie 1989, preotul Octavian Pãtrascu  se afla la Episcopia Aradului, când a primit telefonul cã Arsenie Boca s-a stins.
A slujit la slujba acestuia de înmormântare si vorbea cu un respect enorm despre acest fapt.
Pãrintele Pãtrascu a slujit cuvântul Domnului zeci de ani, a ajutat sute de sãraci si s-a implicat activ în viata socialã si culturalã a municipiului Petrosani si pentru asta a primit în anul 2013 titlul de cetãtean de onoare al urbei pe care a îndrumat-o în tot acest timp.
Toatã viata a fost preot, a ridicat o bisericã a minerilor si a adus la Petrosani o parte din moastele Sfintei Varvara. A creat un centru social la bisericã si a ajutat zilnic sute de nevoiasi, iar ca membru  fondator al Pro Urbis s-a implicat în viata comunitãtii.
Pãrintele Octavian Pãtrascu a adus în oras o stânã pe care a transformat-o în muzeu si pentru toate acestea a fost rãsplãtit de edilii locali.
A murit la Spitalul de Urgentã din Petrosani joi, dupã o lungã suferintã ce l-a tintuit la pat în ultimele luni si care s-ar fi agravat.
Trupul fãrã viatã al preotului va fi depus la biserica Sfânta Varvara din Petrosani, unde credinciosii îi pot aduce un ultim omagiu.

2 comentarii la „PREOTUL OCTAVIAN PÃTRASCU S-A STINS DIN VIATA

  • 26 octombrie 2017 la 18:42
    Permalink

    Despre morti numai de bine…..ca daca ar fi viu,as fi zis cateva de dulce.

  • 26 octombrie 2017 la 20:19
    Permalink

    Deplânge pe dracu.Care comunitate?

Comentariile sunt închise.