| Premierul demis trebuie să dea explicații referitoare la modul în care a împărțit banii primăriilor |

Mai mulți parlamentari solicită lămuriri pe marginea alocărilor financiare. Natalia Intotero, deputat PSD de Hunedoara, este unul din parlamentarii care vrea informații suplimentare.

”În data de 6 octombrie 2021, Guvernul a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru proiecte locale. Surse din spațiul public afirmă că o parte covârșitoare din aceste fonduri au fost direcționate pe criterii politice,
nicidecum administrative. În acest context, vă rog să ne comunicați următoarele informații: 1. Care au fost criteriile specifice care au stat la baza alocării prevăzute în Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale, adoptată în ședința de Guvern din 6 octombrie 2021? 2. Care este motivul pentru care, în centralizarea datelor la nivel național, în cazul unor UAT-uri județene Guvernul a avut în vedere doar adrese din partea Prefecturilor, iar în alte cazuri au fost luate în considerare și solicitări ale Consiliilor Județene? 3. Care sunt
categoriile de proiecte care urmează să fie finanțate cu sprijinul acestor fonduri guvernamentale?”, arată Natalia Intotero.
Reamintim faptul că alocarea financiară a Guvernului a dus la controverse ample atât pe plan județean cât și pe plan național. Primarii cu carnet de partid PSD sau USR au acuzat Guvernul de faptul că a alocat discreționar sumele de bani către primăriile conduse de edili liberali.
Monika BACIU