Pregătiri. Jiul Petroșani A început numărătoarea inversă până la meciul cu Steaua!

D ivizionara de liga a III-a Jiul Petroșani și-a reluat pregătirile începând cu 17 ianuarie la baza sportivă ”Petre Libardi” din Lunca Jiului. Sub conducerea antrenorului Avram Moldovan, jiuliștii au început antrenamentele în vederea meciurilor amicale antamate în această perioadă.

Primul va fi Voința Sibiu într-un meci caritabil pentru salvarea micuței Rebeca Simoneac, pe data de 29 ianuarie. Apoi, un amical de lux cu Steaua București (liga a II-a) pe 2 februarie. Va urma o dublă cu Metalurgistul Cugir (26 februarie resp. 5 martie), ultimul joc, la Petroșani (6 martie) cu Obilici Sânmartinu Sârbesc (liga a V-a Timiș). Până la aceste jocuri amicale, Jiul Petroșani se antrenează zilnic la baza sportivă ”Petre Libardi”. Față de etapele de campionat din toamnă, Jiul nu îi mai are în componență Cuibari (plecat la CSM Deva), Herci (plecat la CSU Alba Iulia), Bălăceanu, Trașcă, Teleru, Selaje, jucători cărora li s-au reziliat contractele.
”Suntem în tratative cu patru jucători, cu care negociem, urmând ca în curând să vedem dacă ajungem la un acord. Ca antrenori, aceeași formulă, Avram Moldovan (principal), Damian Militaru, Cosmin Kanduth și Sorin Ghițan, aceștia din urmă ocupându-se și de centrul de copii și juniori”, a declarat Cosmin Kanduth.
Avem și o demisie la Jiul Petroșani, e vorba despre președintele clubului Radu Polifronie, care a renunțat la funcție. Obiectivul echipei este acela de a intra în play-out cu cât mai multe puncte. Campionatul se reia pe 12 martie cu ultimele trei etape ale campionatului regular, Jiul jucând cu Gilortul Tg. Cărbunești (depl.), Pandurii Tg. Jiu (acasă) și Aurul Brad (depl.) urmând apoi meciurile din play-out, zece etape tur-retur, între ocupantele locurilor 5-10, ultimele două retrogradând.

Genu TUȚU