Momentul în care Guvernul a legalizat „ieșirea din ipocrizie” ar fi trebuit să noteze o nouă etapă în evoluția administrației
publice, prin transformarea funcțiilor de prefect în funcții de demnitate publică, aceștia având dreptul de a face parte din partide politice.
La nivelul județului Hunedoara, constat cu
surprindere că actualul prefect interpretează legea după bunul plac și a reușit în scurt timp să transforme Instituția Prefectului într-o organizație politică locală subordonată Partidului Național Liberal.
Până să i se permită apartenența oficială la un
partid politic, prefectul Călin Petru Marian părea o persoană echilibrată, cu care se putea conversa constructiv. După ce s-a schimbat legea, actualul prefect s-a transformat într-un comunicator umil al Vetuței Stănescu, executând zi de zi indicațiile primite în punctajele de partid (sau guvern, se pare că sunt aceleași).
În numai câteva luni,
prefectul liberal a reușit să dezonoreze Instituția Prefectului participând fățiș la campanii electorale, întâlniri de partid și chiar folosind
pagina oficială de comunicare a instituției pentru a ura „La mulți ani” Partidului Național Liberal!
Cam cât de jos puteți coborî, domnule prefect!? Ne întâlnim zilnic, prefectura fiind chiriașă în clădirea Consiliului Județean Hunedoara, și zâmbiți, clipiți, ca și cum ați respira zilnic pentru cetățenii județului Hunedoara. În realitate, respirați doar aerul din sediul vechiului PDL, acolo unde, mai nou, mergeți zilnic să luați Lumină.
Mie, indiferent ce funcție aș ocupa, mi-ar crăpa obrazul de rușine să declar că tot ce a făcut guvernul PNL pentru Termocentrala Mintia a fost să asigure plăți compensatorii. Dar, văd că dumneavoastră vă este lejer să vă lăudați cu asemenea enormități. De 1 an și 9 luni, atât a fost capabil guvernul care v-a dat post de demnitar public? Atât ați înțeles din rolul pe care îl avea Termocentrala Mintia în
sistemul energetic național?
Domnule prefect, credeți că dacă mașina de serviciu vă lasă dimineața la intrarea oficială, la fântâna cu broaște, sunteți mai interesant, mai puternic, mai important? Puțină modestie și ceva mai multă responsabilitate nu v-ar strica.
Nici prefectul, nici președintele nu sunt zei trimiși de divinitate. Suntem cu toții oameni aleși sau numiți să ne punem priceperea în slujba binelui public. Dacă puteți face asta, bravo, dacă nu, să vă fie rușine!

Laurențiu Nistor,
Președinte Organizației Județene a PSD Hunedoara
Președintele Consiliului Județean Hunedoara