Prefectura a finalizat bilanţul pagubelor de la inundaţii

În maxim două săptămâni, oamenii care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din Valea Jiului vor fi despăgubiţi.
Prefectul judeţului Hunedoara a făcut luni bilanţul total al pagubelor produse pe fiecare oraş în parte. „Locuinţe afectate, pe Aninoasa sunt 65, valoarea pagubelor ajungând la 290.000 lei. La Uricani sunt 24 de locuinţe, valoarea 36.000 de lei. La Vulcan, două locuinţe, 28.000 lei, la Lupeni 34 de locuinţe, valoarea 52.000 de lei. Total Valea Jiului, valoarea despăgubirilor pentru locuinţele afectate este de  406.085.000 lei. La Infrastructură total este de 90.044.000 de lei din care 2.266..000 este Apa Serv”, a spus Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.
Urmează ca instituţia Prefectului să continue demersurile, aşa încât oamenii, dar şi societăţile comerciale afectate, ca şi primăriile, care au de refăcut infrastructura, să primească banii.
„Am convocat CJSU ca să aprobăm aceste valori de  despăgubiri. Luni am întocmit proiectul de  Hotărâre de Guvern. O vom înainta şi, probabil, în şedinţa de săptămâna aceasta, sau cea de săptămâna viitoare, va fi aprobat şi în cel mult două săptămâni începem să despăgubim oamenii pentru aceste prejudicii”, a mai adăugat prefectul judeţului Hunedoara.  În urmă cu o săptămână, apa Jiului de Vest a măturat efectiv fiecare oraş prin cre  trecut şi a produs inundaţii istorice în această parte a Văii Jiului. Apa Jiului a avut un debit de 315 m/s la Iscroni, unul nemaiîntâlnit în această zonă, în care cantitatea de precipitaţii căzută în curt timp a fost una istorică.
Diana Mitrache