Postasii s-au întrecut, în premierã, la Petrosani

Sunt obisnuiti cu traseele lungi, cu fuga de la o poartã la alta, ori de la un cartier la altul si acum si-au arãtat îndemânarea, talentul si rapiditatea în cadrul marsului consacrat lor. Vorbim despre postasii din judetul nostru, care si-au dat întâlnire pe stadionul din Petrosani.
Peste 50 de factori postali s-au întrecut la Petrosani, la finele sãptãmânii trecute, pentru prima datã de când existã acest mars al postasilor. A fost alegerea celor ce conduc filiala judeteanã, iar postasii au venit din tot judetul Hunedoara, la stadionul Stiinta al Universitãtii din Petrosani. încântati de competitie.
Pe podium au urcat doi reprezentanti, altii decât cei din zona Vãii Jiului, si care vor reprezenta judetul nostru la concursul national, care are loc la Alba Iulia, în acest an. „Locul I la bãrbati a fost ocupat de Sorinel  Nistor, de la Oficiul Zonal Deva si locul I la  fete a foct adjudecat de  Marinela Szechely, de la Oficiul Postal Simeria. Ambii vor participa la faza regionalã, în perioada 13-15 iulie la Alba Iulia”, a spus Maria Czane, diriginta OP 1 Petrosani.
Cât despre meseria pe care o practicã, oamenii care mereu au adus vestile acasã, pânã la inventarea on-line-ului, spun acum cã ei au rãmas aceiasi, doar vremurile s-au schimbat.
Competitia s-a desfãsurat  pe stadionul Stiinta al Universitãtii din Petrosani, de la ora 11,00, iar  postasii trebuiau sã mãrsãluiascã  pe o distantã de 3.000 de metri femeile si 5.000 m, bãrbatii. Locul I, II si III se  premiazã în bani, iar primii de la fiecare categorie merg la întrecerea nationalã, care, în acest an se tine la Alba Iulia, în anul centenarului.
Diana Mitrache