Popicele, sportul acuratetii si indemânãrii. Încã mai respirã la nivel national, cu 4 echipe!? Acum 20, Valea Jiului avea o echipã la feminin, Minerul Vulcan (antrenoare Elena Ichim, cu Rodica Neagoe, Elisabeta Grigore, Iuliana Ungureanu, etc.) în formatie douã echipe masculine au reprezentat un pol al performantei în 1996. Sã vedem în cele ce urmeazã, care a fost evoilutia echipelor din Valea Jiului în turul campionatului, tinand cont cã ambele au jucat în meciurile de acasã, pe o singurã arenã:  „Jiul” din Petrila.

–––––––––––-

Minerul Vulcan  11  11   0   (44-22) 22p
– acasã: 6 partide, medie 917 p.d.
– deplasare: 5 partide, medie 914 p.d.
– media echipei: 915 p.d.

–––––––––––-

Echipa minerilor din Vulcan a avut o comportare excelentã, lucru argumentat de pozitia de lider al clasamentului. Cu toate cã nu a beneficiat de propriul teren, desfãsurandu-si meciurile de acasã la Petrila si în ciuda faptului cã unul din jucãtorii de bazã ai echipei Ioan Grigorescu a fost transferat la Cimentul Fieni, Minerul Vulcan a terminat turul neînvinsã. Acest lucru s-a datorat si evolutiei constante, de-a lungul intregului tur a majoritãtii jucãtorilor vulcãneni. Toate acestea au contribuit la realizarea obiectivului propus pentru finalul anului 1996: clasarea pe primul loc în topul campionatului. Revelatiile echipei au fost cãpitanul Leontin Pop, Marius Condurachi, Ioan Bisoc, Vasila Pol, Nicolae Goleanu, Marius Ghetea, Cristi Mocanu, Virgil Dorin.

–––––––––––-

Jiul Petrila 11  6   5  (31,5-34,5) 2p
– acasã: 7 partide, medie 908 p.d.
– deplasare: 4 partide, medie 858 p.d.

–––––––––––-

Dacã vom privi clasamentul turului, vom constata cã locul III obtinut de popicarii AS Jiul Petrila este un rezultat foarte bun. Jiulistii  au pierdut un singur meci disputat acasã în compania ortacilor de la Minerul Vulcan.

15-1

Acest rezultat a fost posibil poate datoritã faptului  cã din cele 11 meciuri ale turului, 7 partide s-au disputat pe teren propriu. „Bila neagrã” a constituit-o faptul cã toate cele 4 partide disputate în deplasare au fost pierdute si, mai mult decât atât la un popicaveraj mult sub posibilitãtile sportivilor petrileni. Elevii antrenorului M. Dobricã vor avea un retur furtunos, cu 7 etape în deplasare si numai 4 pe arena proprie. Revelatia echipei a fost Marcel Dobricã, iar marea deziluzie, Nicolae Stoian. Lotul echipei: Ion Hordilã, Gaby Dumbravã, Louis Cãrare, N. Grigoras, Marcel Dobricã, Ilie Hosu.

Genu TUTU