Polonia, Ungaria, Italia, Bulgaria si România – împreunã la Petrosani

Miercuri dimineatã se dã startul unui proiect european, la care sunt invitati sã participe toti cei din Valea Jiului, alãturi de comunitãti ce vin din alte 4 tãri europene. Proiectul este dedicat cetãtenilor si problemelor lor si este organizat sub egida Casei Pro Urbis, însã invitati sunt reprezentantii tuturor ONG-urilor din zona noastrã. „Este un proiect european, denumit „Zilele societãtii civile” si miercuri este ziua de început a acestui proiect ec se va derula timp de 4 zile la Petrosani, cu participarea a aproximativ 100 de strãini si societatea civilã din Petrosani. Deschiderea oficialã va începe la ora 11,00 în Parcul Comunitãtii Europene, unde va fi o deschidere cu discursuri oficiale si momente artistice, dupã care vor fi vizite si concerte”, a declarat Eduard Wersanski, coordonatorul proiectului.

Acesta are o valoare de 16.500 de euro si se va desfãsura în perioada 27 septembrie – 2 octombrie, la Petrosani. În proiect sunt implicate, în afarã de municipiul Petrosani, alte 4 localitãti, respectiv: Ponte Nelle Alpi -Italia, Bansko – Bulgaria, Varpalota- Ungaria si din Polonia, orasul Psali. De asemenea, sunt asteptate o serie de oficialitãti din tãrile participante, dar si de la noi, printre cei de aici numãrându-se si europarlamentarul Iuliu Winkler. „Noi am invitat toate oficialitãtile tãrilor pareticipante. Am primit rãspuns si vor participa primarul din Psali, Polonia, domnul viceprimar din Bulgaria si secretarul Consiliului local din Varpalota”, a mai spus Wersanski, presedintele Asociatiei Casa Pro Urbis.

Temele ce vor fi abordate în cadrul întâlnirilor sunt legate de euro-scepticismul actual, problema migratiei în Europa, iar la aceste întâlniri va veni si europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler, care va vorbi despre aspectele legate de migratie. În plus, delegatiile strãine sunt asteptate în Parâng, acolo unde Toma Coconea le va face o demonstratie de mãiestrie în aer, iar la final, vor gusta din gulas la ceaun.

Diana Mitrache