Politistii locali îsi continuã actiunile preventive

Politistii locali au reluat actiunile prin care încearcã sã-i convingã pe soferi sã nu-si mai parcheze autoturismele în coltul intersectiilor, pe spatiile verzi ori în locuri în care stationarea este interzisã.
Prima etapã a campaniei derulatã în municipiul Petrosani a avut rol preventiv si cei prinsi în ilegalitate  scãpau doar cu avertismente, dacã îsi recunosteau vina si îsi luau angajamentul cã vor respecta legislatia. Acum s-a trecut si la sanctiuni iar echipele aflate în patrulare au serios de muncã.
”Este o actiune prin care se conducãtorul auto este atentionat cã nu procedeazã corect. Pe parbrizul autoturismului parcat ilegal i se lipeste o notificare, i se face o fotografie si proprietarul este invitat la Politia Localã Petrosani pentru a clarifica situatia. Dacã dã curs invitatiei si-si recunoaste vina, cel în culpã primeste doar un avertisment si la a doua abatere este amendat contraventional. Cei care nu se prezintã sunt identificati si sanctionati cu amendã, la fel si cei care pusi în fata probelor nu-si recunosc vina”, spun politistii. Cei mai multi soferi se conformeazã si scapã cu mustrare.
Maximilian Gânju