Politist ”sãltat” pentru proxenetism

Agentul de politie din cadrul Politiei municipiului Deva se folosea de metoda ”loverboy” si ar fi determinat mai multe tinere sã se prostitueze.  Agentul si-a convins si un coleg sã nu-i amendeze o cunostintã care încãlcase legislatia rutierã, astfel cã si acest politist este cercetat penal.
Ancheta derulatã de cãtre ofiterii de la serviciile judetene anticoruptie din Hunedoara, Alba si Caras Severin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara, aratã cã alte patru persoane sunt implicate în dosar. Anchetatorii au efectuat un numãr de 7 perchezitii  domiciliare pentru alcãtuirea probatoriului în dosarul penal în care sunt vizati cei doi angajati ai I.P.J. Hunedoara si alte persoane suspectate de sãvârsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie. De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere fatã de patru suspecti, doi dintre acestia fiind politisti. ”Astfel, în anul 2019, ofiterii S.J.A. Hunedoara au fost delegati de  unitatea de parchet sã efectueze cercetãri cu privire la suspiciuni de sãvârsire a unor infractiuni de proxenetism de cãtre un agent de politie din cadrul Politiei municipiului Deva. Din cercetãri s-a stabilit cã acesta, beneficiind de sprijinul unei persoane fãrã calitate specialã si utilizând metoda “loverboy” a racolat mai multe tinere pe care, ulterior, le-a determinat sã se prostitueze”, informeazã DGA. Totodatã, în luna decembrie 2019, agentul de politie a intervenit pe lângã un coleg politist din cadrul unui post de politie din judet în sensul ca acesta sã nu aplice o sanctiune contraventionalã unui cunoscut depistat  încãlcând reglementãri rutiere. Politistul suspect de proxenetism a fost retinut, pe numele sãu fiind cerut un mandat de arestare preventivã.
Maximilian Gânju

2 comentarii la „Politist ”sãltat” pentru proxenetism

  • 12 martie 2020 la 04:36
    Permalink

    Si pe la Petrosani pe cand?Acolo cei drept se foloseste mai mult metoda lovermoney.

  • 12 martie 2020 la 19:03
    Permalink

    ?i la Petrila sa treaca sa fada Cum politistîl aia de la Gorj au masini de interlopi ?i nu cedeaz? ca leafa poli?i?tilor e a?a mare

Comentariile sunt închise.