[ Poliția pe daciclete, în Aninoasa, un proiect ce a economisit banii bugetului ]

Polițiștii locali din Aninoasa au ieșit în stradă cu daciclete, un fel de biciclete electrice, care au economisit serios banii bugetului local. Sunt biciclete electrice pe care angajații din Poliția locală Aninoasa le-au folosit, în 2019, în premieră.

De doi ani, polițiștii locali din orașul Aninoasa ies în patrulare cu bicicletele electrice. Le-au folosit de fiecare dată când vremea a fost bună și mai aleas atunci când și-au făcut rondul pe zi. „Sunt foarte bune aceste biciclete, sunt performante și ne-au prins bine. Acum, a venit frigul, dar le-am folosit, în special, vara. Am ieșit cu ele mereu. Au autonomie cam 60 de km”, a mărturisit Ilie Ciuculan, agent de poliție, unul dintre cei care folosește această bicicletă.
Primarul din Aninoasa este cel care a avut ideea de a cumpăra 4 astfel de daciclete fabricate la Târgu Jiu și acum consideră că investiția a meritat. Totul a costat administrația locală 16.000 de lei, dar edilul spune că a făcut economie la combustibil și a amortizat cheltuielile. „Poliția locală a patrulat cu ele, cât a fost vreme bună. Dar când e vremea rea, trec pe mașini. Au fost foarte eficiente. Toată vara au mers cu ele. Nu au mai folosit mașina. Pe traseu scurt, își fac treaba, consumul e aproape zero, deci a fost o investiție foarte bună”, a adăugat și Nicolae Dunca, primarul orașului Aninoasa.
Dacicletele sunt folosite doar în Aninoasa, iar poliția locală merge cu ele în patrulare, când e vremea bună. Dacă plouă, sau când sunt solicitări pe 112, atunci folosesc mașina, dar tot se simte economia la buget.
Diana Mitrache