Politia l-a „scãpat” pe Simota cu „profesionalism”. Palesicã e si el cu zâmbetul pe buze

Bilantul pe 2016 al Politiei din Hunedoara aduce în prim plan, asa cum reiese din cifrele seci, profesionalismul cu care au lucrat angajatii de aici. Au excelat la capitolul ordinii si sigurantei publice, dar nu au suflat o vorbã despre „profesionalismul” cu care l-au scãpat printre degete pe Alin Simota de la Petrosani, persoanã ce se aflã acum pe site-ul Politiei Române, la categoria „persoane urmãrite”. (https://politiaromana.ro/ro/persoane-urmarite?nume=&localitate=Petrosani) Asta, desi se stie exact unde se aflã omul de afaceri din Petrosani si chiar a fost reperat de autoritãti. Nici Sorin Constantin Palesicã nu a fost un caz usor, însã politistii au lucrat degeaba la dosar.

Simota probabil râde din Dubai, de bilantul IPJ Hunedoara

Presa centralã a scris încã din octombrie anul trecut cã, „Alin Simota si-a fãcut cunoscut, pe pagina sa de Facebook, locul exotic în care s-a ascuns de autoritãtile statului român, fãrã sã mai tinã cont cã pe numele sãu existã un mandat de arestare. Milionarul din Valea Jiului a fost dat în urmãrire internationalã încã din luna ianuarie 2016, când Tribunalul Hunedoara a decis cã mai are de executat un rest de câteva luni din pedeapsa de doi ani de închisoare, într-un dosar în care a fost condamnat pentru conflict de interese”, am citat din ziarul Adevãrul.

Afaceristul din Petrosani ar fi plecat din tarã în luna ianuarie anul trecut, la câteva zile dupã ce a fost pus în libertate de Judecãtoria Deva, pentru ispãsirea condamnãrii de doi ani de închisoare. „Alin Simota a formulat o contestatie la executare împotriva pedepsei de 2 ani închisoare, sustinând cã a executat-o în integralitate si chiar mai mult decât cuantumul pedepsei ce i-a fost aplicat, motiv pentru care a solicitat punerea de îndatã în libertate”, informa instanta, în motivarea deciziei.

Simota este cercetat în alte douã dosare, pentru infractiuni de crimã organizatã, evaziune fiscalã, înselãciune, infractiuni de spãlare de bani. El este urmãrit international prin INTERPOL, dar le zâmbeste politistilor de la Petrosani si din întreg judetul Hunedoara, de pe Facebook, unde posteazã zilnic imagini cu el la soare, bronzat si putin schimbat la fizionomie. Asta, asa ca sã îl recunoascã ãia de ar veni sã îl viziteze.

Palesicã, liber si nevinovat

Un alt caz a agitat media si care a titrat cu litere de o schioapã despre „Vestul sãlbatic de la Straja”, le aduce o patã pe obrazul oamenilor de la politie, care, dupã ce l-au încarcerat la presiunea mass-media, l-au eliberat fãrã nicio problemã, în luna aprilie 2016, când, subit, tânãra „snopitã în bãtaie” si-a retras plângerea. „Instanta înceteazã procesul penal împotriva inculpatului Sorin Palesicã, pentru infractiunea de lovire si alte violente. Dispune punerea de îndatã a acestuia în libertate. Constatã cã inculpatul, aflat în Penitenciarul Aiud, a fost retinut în perioada 7 februarie – 12 aprilie”, se aratã în decizia formulatã de Judecãtoria Petrosani.  Si acest caz a aruncat oamenii legii, de la politisti la jandarmi, în derizoriu, iar în plin proces de reabilitare, politistii au fost pusi în fata faptului împlinit.

Bilantul politiei nu aminteste cazurile grave

Politistii spun, însã, în bilantul pe care l-au oferit, la finele sãptãmânii trecute, cã s-au axat pe activitãti de prevenire. „Concentratã pe oferirea unui serviciu public politienesc de calitate, Politia Hunedoreanã a desfãsurat toate activitãtile necesare îndeplinirii misiunii cu care a fost învestitã, derulând actiuni concrete în scopul prevenirii criminalitãtii si a promovãrii rolului activ al comunitãtii si al cetãteanului în asigurarea climatului de ordine si sigurantã publicã.

Misiunile politistilor au vizat atât domeniul ordinii si sigurantei publice, cât si cresterea nivelului de sigurantã rutierã, eficientizarea activitãtii de combatere a infractiunilor contra persoanei si a patrimoniului, precum si pentru prevenirea si combaterea infractiunilor din domeniul victimizãrii minorilor si a faptelor comise cu violentã”,  se aratã în comunicatul remis presei.

Tot la ora bilantului se aratã cã „important de precizat este faptul cã, în toate cazurile infractiunilor grave, comise cu violentã, autorii au fost identificati si deferiti justitiei”. Degeaba, am adãuga noi….

Diana Mitrache

 

4 comentarii la „Politia l-a „scãpat” pe Simota cu „profesionalism”. Palesicã e si el cu zâmbetul pe buze

 • 30 ianuarie 2017 la 09:26
  Permalink

  Rugam politia platita din bani nostri publici sasi faca datoria si golani ca Palesica sa nu se mai plimbe in libertate , acest huligan fara minte nu stie sa faca altceva decat sa dea cu pumnul (orice prost stie sa dea cu pumnul) .

 • 30 ianuarie 2017 la 10:22
  Permalink

  Palesica , un needucat pe care nimeni nu ar mai trebui bagat inseama . Un individ cu creier mic , sunt foarte multi tineri needucati .

 • 30 ianuarie 2017 la 12:10
  Permalink

  Palesica unul din prosti vaii jiului .

 • 30 ianuarie 2017 la 15:04
  Permalink

  Palesica pute a prost .

Comentariile sunt închise.