Podul de sârmã de peste Jiu va fi cosmetizat. Slabe sperante pentru unul nou

Podul de peste Jiu, un adevãrat pericol pentru oricine îl trece, va fi oarecum cosmetizat.  Vorbim despre constructia ce se aflã în zona Coloniei din Petrosani, un pod subred si peste care  salvarea, pompierii sau alte masini de interventie sau chiar cea mortuarã, nu pot trece. Sãptãmâna trecutã, oamenii de acolo au arãtat din nou cum o bãtrânã abia a fost trecutã, pe o targã, de echipajul SMURD care încerca sã îi salveze viata, puntea fiind extrem de îngustã si subrezitã.
Acum primarul municipiului Petrosani ne spune cã va face ceva pentru ei. Asta, pentru cã de o reabilitare totalã nu poate fi vorba.
„E o problemã acolo. Am vorbit deja cu cei de la DAPP si vom monta plasã pe laterale. Problema este cã acea punte nu este în patrimoniul nostru, dar acolo sunt mai multe case. Am fãcut mici reparatii la poditurã, iar acum punem plasã. Sigur, acolo va trebui un pod peste Jiu, dar unul costã foarte mult”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul din Petrosani.
O bãtrânã a avut nevoie de ajutorul medicilor, sãptãmâna trecutã, iar dupã ce a sunat la 112, salvatorii ei s-au chinuit zeci de minute sã o salveze. Au fost nevoiti sã o treacã peste apa Jiului, în zona Coloniei din Petrosani, pentru cã altã cale de acces spre casa în care locuieste aceastã femeie, nu existã. Si asta desi localnicii au cerut de ani de zile sprijin celor de la primãrie. Nici acum nu primesc prea mult, iar  sperantele lor sunt  spulberate din lipsa  banilor, primarul fiind de pãrere cã o structurã nouã si trainicã ar costa prea mult si doar printr-un proiect ce ar urma sã primeascã finantare externã ar fi o posibilitate.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Podul de sârmã de peste Jiu va fi cosmetizat. Slabe sperante pentru unul nou

  • 15 noiembrie 2019 la 03:34
    Permalink

    i se aplica fond de ten?

Comentariile sunt închise.