Aproape  toate deşeurile, luate de viitură din Valea de Peşti şi până în Aninoasa, s-au oprit în podul construit recent la Iscroni. Specialiştii de la Apele Române au lucrat acolo şi au scos, cu utilaje performante, copaci şi multe deşeuri forestiere, toate rămase între pilonii podului.
De altfel, Sorin Corici, şeful Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu, spune că acolo podul are prea mulţi piloni şi o deschidere prea mică între ei, iar asta a dus la colmatarea lui şi, implicit, la inundarea zonei.
Apa a ieşit, la inundaţiile de săptămâna trecută, până în drumul naţional.
„S-a lucrat cu un utilaj de mare capacitate, cu braţ lung, adus de la Apele Române Gorj. Am curăţat acolo şi le-am scos pe mal, iar oamenii de la Apele Române le taie şi le transportă.  Materialul lemnos care a venit din munte, adus de  debitele mari, s-a reţinut la pilonii podului, că sunt mulţi, obstrucţionează albia şi, ca atare, şi inundaţiile în zona respectivă s-au datorat acestui pod”, a spus Sorin Corici, şeful Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu.
Podul de la Iscroni a fost recondiţionat şi  reabilitat prin anul 2016, la final, fiind gata şi lucrările. Se pare, însă, că la recentele inundaţii, specialiştii şi-au dat seama că viitura a fost mult împiedicată de modul în care a fost reconstruit, pentru că picioarele pe care stă, sunt prea multe şi prea dese. Apele Române au lucrat mai bine de o săptămână, iar abia acum albia este la forma iniţială.
Diana Mitrache