Cantitãtile uriase de apã care au venit de pe versantii din Petrosani au colmatat simtitor canalele ce aduc apele pluviale în diverse râuri si, în zona spitalului de urgentã din Petrosani terasamentul si întreg podul ce face legãtura cu orasul sunt în pericol.
Canalele sunt pe jumãtate umplute de nisip si aluviuni, iar albiile au nevoie de lucrãri de dragare. Tocmai de aceea, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fost în zonã si a verificat situatia.
„Taluzul, în aceastã zonã, s-a deteriorat foarte mult din douã cauze. Una a fost debitul foarte mare de apã care  a curs pe pârâu. Dar, în peretele acestui taluz, din cauza conductei de  apã pluvialã, care este colmatatã peste 50%, apa  nu a putut sã se scurgã pe canalizarea normalã si a sãpat sub taluz, tot fiind luate de apã si existã riscul ca acest pod sã fie serios afectat”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Podul este singura cale ce face legãtura între spitalul de Urgentã din Petrosani si restul orasului, iar lucrãrile  au început pe o porsiune de 15 m, urmând a fi refãcute.
„Podul încã nu este afectat. Structura de rezistentã nu a fost afectatã deloc, dar lucrãrile vor fi fãcute pânã în zona în care taluzul este în stare bunã”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi. Totul s-a întâmplat din cauza ploilor care au cãzut multe zile si în cantitãti uriase, iar lucrãrile au fost absolut necesare si urgente.
Diana Mitrache