Pod de gheatã între viatã si moarte

Un pod de gheatã poate face legãtura dintre viatã si moarte. Bolnavii din Sasa, cartier al municipiului Petrosani, care au nevoie de dializã simt lucrul acesta pe popria lor piele.

Autoturismele cu care sunt transportati la centrul de dializã ajung cu mare dificultate sau deloc în cartierul mãrginas al municipiului Petrosani din cauza unui pod de gheatã. Temperaturile scãzute au fãcut ca pârâul din zonã sã înghete si sã se transforme într-un pod de gheatã. Soferii de pe masinile de dializã spun cã sunt zile în care le este imposibil sã ajungã cu masinile în partea de sus a cartierului.

“Sunt zile când nu ajungem în partea de sus a cartierului, iar bolnavii trebuie sã vinã pe jos pânã la masini. Este foarte greu pentru ei, mai ales dupã ce fac dializa pentru cã atunci sunt mult mai slãbiti”, spune un sofer. Reprezentantii Domeniului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat din Petrosani spun cã în aceastã perioadã se actioneazã cu material antiderapant, însã la primãvarã, atunci când conditiile meteo vor permite, se vor efectua lucrãri.

“În fiecare zi trimitem spãrgãtoarele de gheatã si se actioneazã cu material antiderapant. Pânã la primãvarã nu avem ce sã facem acolo. În primãvarã vom executa mai multe lucrãri, se vor amenaja rigole”, a declarat Daniel Visan, director executiv DADPP Petrosani.

În fiecare an, în zona respectivã se manifestã aceleasi probleme. În bugetul de anul acesta vor fi cuprinse lucrãri de amenajare a zonei respective.

Monika BACIU