PNL: “Solicitãm ferm guvernãrii PSD-ALDE sã nu mai mintã minerii!”

Liberalii au depus o motiune simplã împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu. “România în beznã. PSD furã curent” este numele motiunii depuse de parlamentarii liberali împotriva ministrului Energiei.  În textul motiunii, liberalii aduc în discutie si minieritul din Valea Jiului si cum a fost distrus acesta din cauza subventiilor acordate regenerabilelor.
“Cei de la PSD si ALDE nu au stat totusi chiar degeaba! Au fãcut ceva… pentru ei însã, nu pentru consumatori! Au continuat povestea cu energia regenerabilã pe care PSD a început-o prin depunerea Propunerii Legislative pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie (Plx 179/2008), prelungind, anul acesta, durata de viatã a certificatelor verzi nevândute. Cât îi costã aceastã schemã pe consumatorii români? Conform calculelor fãcute de Consiliul Concurentei schema va costa pe durata sa de aplicare suma de 78 135 mil lei, adicã, aproape, 20 de miliarde de USD. Practic fiecare român va plãti 900-1000 USD pentru mizeria fãcutã de PSD în 2007-2008! Nu suntem împotriva energiei regenerabile! Ea este energia viitorului. România a investit însã când tehnologiile erau cele mai scumpe si ineficiente în loc sã astepte ca aceste costuri sã scadã. Investitiile au însemnat achizitii de tehnologii din strãinãtate, fãrã impact multiplicator în economia româneascã. Acum energia produsã din subventiile românilor se duce la export în Ungaria si Bulgaria. Cine a câstigat din asta? Clanul Radu Mazãre & Nicusor Constantinescu din Jud. Constanta care a vândut hârtii, adicã proiecte în faza de hârtii. Cine a pierdut din asta? Au pierdut milioane de consumatori români pe care PSD ia ars fãrã milã cu aproape 1000 USD de persoanã”, aratã liberalii. Parlamentarii liberali considerã cã minerii sunt mintiti de coalitia de Guvernare.
“Solicitãm ferm guvernãrii PSD-ALDE sã nu mai mintã minerii! Cu promovarea energiei regenerabile în 2008, ati pus cruce mineritului. Coalitia PSD-ALDE promite investitii de miliarde în domeniul energetic pe care nu le va face! Lipsa de investitii a dus la importuri de cãrbune si la conditii de muncã nesigure ce au generat numai în ultima lunã douã accidente de muncã soldate cu decese. Lipsa de investitii închide definitiv mineritul iar minciunile cu – redeschiderea minelor din Valea Jiului –insultã intelingenta orcãrui român, acest lucru fiind imposibil .
Crede Guvernul PSD-ALDE cã dupã ce o sã distrugã complet sectorul autohton de productie de cãrbune, importul va fi ieftin? Care va fi impactul pe balanta comercialã a tãrii? Ce se va întâmpla însã cu conditiile de muncã? Nimic nu trebuie sã fie mai presus decât viata românilor!”, mai aratã textul motiunii.
Monika BACIU

5 comentarii la „PNL: “Solicitãm ferm guvernãrii PSD-ALDE sã nu mai mintã minerii!”

 • 7 noiembrie 2017 la 20:46
  Permalink

  Cred ca PNL- ul are dreptate si ne face pe noi cetatenii vaii jiului sa deschidem bine ochii la viitoarele alegeri cu cine vom vota ca pana acum am tot votat cu PSD de 27 ani si ei PSD-isti au tot inchis Mine dar nu au adus investitii pentru a deveni rentabila huila din valea jiului si acum PSD-isti promit investitii la EM Livezeni si EM Vulcan .

 • 7 noiembrie 2017 la 20:54
  Permalink

  Da pe energeticieni pot sa-i minta? Astia nu conteaza !

 • 8 noiembrie 2017 la 14:47
  Permalink

  Sute de mineri au semnat notificarile de intrare in preaviz pentru concedierile colective si voi nu aveti nimic de zis…

 • 8 noiembrie 2017 la 15:44
  Permalink

  Mai liberali dobitoci,in 2007/2008 guvernul era liberal,cu adevaratul liberal in frunte TARICEANU,iar azi PNL e plin de gunoaiele venite din pdl si papusarii-lingai ai lui iohanis 5 case(una din cele 6 a fost recuperata de justitie) si ai codrutei-sufragerie! In 2007 pdl-istii erau ejectati din guvern si de aceea isi varsa veninul asupra lui Tariceanu!

 • 8 noiembrie 2017 la 20:36
  Permalink

  Hmm…ce neinspirat. Fostii PD-isti conduc CEH si chiar PSD.
  E un amalgam in politichia noastra incat orice argumentatie de genul asta e cel putin ridicola.

Comentariile sunt închise.