Plombe noi pe centura Petrosaniului

Gropile uriase din carosabil, în zona în care DN 66 traverseazã municipiul Petrosani sunt acum astupate. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã nu mai poate astepta pânã ce e gata licitatia pentru asfaltarea propriu-zisã si cã acum astupã toate craterele uriase care s-au cãscat în asfalt dupã iarnã grea.

Asta, pentru cã, în câteva zile, pe SEAP va fi licitatã lucrarea de asfaltare a acestei artere, dar lucrãrile ar putea sã mai întârzie. „Facem o minimã reparatie pe soseaua de centurã, pânã la momentul în care ne vom apuca de lucrãri de asfaltat, cu  covor asfaltic. Marti am început cu reparatia. Nu va fi doar acolo, ci si în zona Aeroport, în centrul orasului, dar si în Colonie. Cam toate strãzile, cum este Lunca sau Cuza Vodã, sunt prinse în acest program de reparatii”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului  Petrosani.

Drumul este extrem de degradat si administratia a reusit doar sã îl plombeze pe alocuri. Sumele pentru asfaltare  nu pot fi acoperite doar din bugetul local, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi a cerut cofinantare de la Consiliul Judetean pentru aceastã portiune, iar în aceste zile este scoasã lucrarea la licitatie publicã.

Bani pentru drumuri

Municipiul Petrosani a încheiat anul bugetar 2016 cu excedent bugetar. Suma rãmasã neutilizatã este în valoare de 1.518.000 lei, iar aceasta a fost repartizatã în cadrul sedintei de Consiliu Local pentru sectiunea de functionare si cea de dezvoltare. Astfel, 900.000 de lei au fost alocati pentru finantarea cheltuielilor de functionare, în timp ce diferenta de 618.000 lei au fost repartizati pentru finantarea cheltuielilor sectiunii de dezvoltare.

Eliminarea efectelor inundatiilor si reabilitarea bulevardului

900.000 de lei revin lucrãrilor pentru limitarea efectelor inundatiilor care au avut loc în vara anului trecut. Suma a ajuns în conturile administratiei locale de la Petrosani în luna noiembrie 2016, pentru proiectul “Refacere structurã rutierã a strãzilor din municipiul Petrosani afectate de calamitãti conf. HG. 468/2016, HG 758/2016 si HG 975/2016” astfel cã nu a fost posibilã realizarea lucrãrilor. Suma de 900 de mii de lei a fost alocatã sectiunii de dezvoltare si prevede “reabilitare strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petrosani între km 130+290 si km 131+750 (DN 66) în lungime de 1600 m”.

Diana Mitrache
Monika BACIU

Un comentariu la „Plombe noi pe centura Petrosaniului

  • 4 mai 2017 la 10:17
    Permalink

    In Dimitriv,..pe cind ??? Sunt si acolo niste cratere printre blocuri,dar nu-i problema !! Asteptam sa vina rusii ,sa si intretina ce au construit !! Pina atunci ,noi platim constiincios impozite de…”buricul tirgului”si ne mindrim cu alesii nostrii !!!!

Comentariile sunt închise.