Ploile torenţiale şi viiturile de pe munte au colmatat şi blocat efectiv staţia de la Zănoaga, aşa că locatarii din Cartierul Aeroport au simţit asta în ultima perioadă.
O spun cei de la Apa Serv, care precizează că viitura a fost puternică şi apa din zona Defileului Jiului a creat mari probleme pe Petroşani Sud.  „Am fost sub cod portocaliu şi problemele mari s-au menţinut pe staţia Zănoaga, mai precis pe captarea de la Polatişte care a devenit nefuncţională din cauza aluviunilor.
S-a intervenit în regim de urgenţă”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
În Petrila, populaţia a primit apă la o presiune redusă, pentru că una dintre staţiile de tratare a fost total oprită, iar cea de pe Jieţ a funcţionat cu reactivi multe ore.
„O altă problemă a fost pe Taia, pentru că acolo continuă din cauza  faptului că în amonte de captare este un bazin forestier care ne aduce mari deservicii. Cum am spus de fiecare dată, efectul este şi în timp. Cu reactivi am lucrat şi la Staţia Jieţ, dar nu a fost nicio oră de oprire, însă, populaţia din Petrila a avut apă la o presiune mai redusă”, a mai spus Cristian Ionică.
Cei care au rămas multe ore fără apă sunt, în principal, oameni care locuiesc în zona Bosnia, de la ieşirea din Petroşani, Ei sunt direct legaţi la staţia de la Taia, cea care iese foarte repede din funcţionare în astfel de situaţii şi, ca atare, pentru legarea lor separată la reţea se lucrează acum. „Sunt cei care sunt alimentaţi direct din aducţiunea de pe Taia,. În momentul care se opreşte apa, sunt primii care rămân fără. O parte dintre ei au fost rezolvaţi, cu nişte lucrări provizorii, urmează, în cel mai scurt timp, să avem cât mai puţine reclamaţii, pentru că îi vom muta şi pe ei pe reţea”, a adăugat managerul SC Apa Serv.  Valea Jiului a fost sub cod portocaliu de ploi torenţiale şi cantităţile uriaşe de apă venite de pe versanţi nu au făcut decât să colmateze fiecare staţie de tratare a apei.
Diana Mitrache