Avertizare meteo de ploi abundente, polei și precipitații mixte în Muntenia și sud-vestul Moldovei și ninsori consistente în Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali, pentru miercuri, 11 ianuarie.

În sudul țării va continua să plouă abundent pe parcursul zilei de miercuri, îndeosebi în jumătatea nordică a Munteniei, nordul Olteniei, precum și în sud-vestul Moldovei.

În aceste regiuni, cantitățile de precipitații vor depăși 20 – 30 de l/mp pe arii extinse, iar pe arii restrânse, în zonele de munte și în apropierea acestora, 40 – 50 de l/mp în 24 de ore.

Precipitațiile abundente vor duce la creșterea debitelor pe principalele râuri din aceste regiuni, dar și la riscul apariției unor viituri rapide (flash floods) și inundații locale pe unele râuri mai mici.

Începând din dimineața zilei de miercuri, 11 ianuarie, vremea se va răci mai ales în nord-estul țării, unde temperaturile vor scădea sub 0 grade pe arii extinse în zonele de deal și podiș.

Aici, vor fi și intervale cu precipitații mixte, inclusiv sub formă de lapoviță, ninsoare și ploaie înghețată în zonele mai înalte, care vor favoriza depunerile de polei.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1200 m, va ninge abundent și, local, se va depune strat consistent de zăpadă.
Precipitațiile vor continua și pe parcursul zilei de joi, 12 ianuarie, când sunt așteptate ninsori și ploi înghețate pe areale mai extinse în jumătatea estică a țării.
sursa Meteo&Radar